zaterdag 1 september 2012

Van potjes vullen en in het gareel.

Vrijdag een keer per maand heb ik een kriebelig/ feestelijk gevoel. BioWEB brengt zijn bestelling die ik even daarvoor gedaan heb. Vaak is het pasta, aardbeienlollies, zuivel en groente, nu was de boerensoepgroente in de aanbieding. Ik vind het heel handig om van die zakjes voor een snelle soep of macaroni bij de hand te hebben.

O ja, ook de waterijsjes niet vergeten in de vriezer te doen... En heeft u al eens de heerlijke aardbeien yoghurt van de W.eeribben geproefd?

Volgende week begint voor ons school weer. Ik heb al weer veel huishoudelijke klussen op het programma staan. Afgelopen zondag gingen we met de jongste naar een havenstadje in de buurt. We hebben heerlijk gewandeld en van het uitzicht genoten. Het regende af en toe maar tussen de buien door was het uitstekend weer om bij het water en de boten te kijken. Toen we weer thuis waren gekomen ben ik de schuur gaan opruimen. De oogst waren vier! shoppers voor de kringloop. Dit kwam mede door alle spullen die nog in de stelling kasten stonden voor de kleedjesmarkt.

Bakte ik vorig jaar bijna de hele winter ons eigen brood, er was flink de klad ingekomen. Er gaat hier een brood per dag doorheen en mijn eigen brood bleef niet vers. Op een buiige zomerdag, had dochter van 10 trek in zelfgebakken brood. Ze heeft toen de broodbakmachine tevoorschijn gehaald, we hebben een klein budget zakje all in broodmix gehaald bij de w.elkoop. Het mislukte, maar omdat er nog voor een brood meel inzat heb ik het gewoon in de broodbakmachine gegooid met wat water, ik was het alweer vergeten maar er kwam een heerlijk brood tevoorschijn. Ik heb een zal voor vijf broden gekocht en houd wat gekocht brood in de vriezer voor de lunchtrommels. Het enige nadeel is dat er een machine bijgekomen is. Het koffiezetapparaat had ik natuurlijk wel al verbannen.
En het is simpel, ik laat de broodbakker nu gewoon al het werk doen.

Het emergency fund wat ik las bij LLMM en het principe ga overnemen, ga ik aanvullen met de verkoop van mijn droger en andere troep. Ik wil hem zspm vullen met 1000 euro. Voor mijn gaswasdroger krijg ik vijfhonderd euro.
EN ik heb nog allerlei spullen die ik kan verkopen op MP. De kogel is dus door de kerk, ik verkoop het ding vlak voor de winter. Er kan maar vijf kg wasgoed in en ik stop mijn 8 kg wasmachine vol met was. Dus de helft kan er toch al niet in. Mijn ouders willen hem graag overkopen. Ik moet wel investeren in twee wasrekjes. Een toren en een droogrek. Ik heb ook nog wel behoefte aan een wasrek over het bad heen. Maar dat is niet puur noodzakelijk.

Verder moet er in het treinpotje volgend jaar 1500 euro zitten voor een jaarkaart. Ik betaal dat nu in termijnen. Maar wil het volgend jaar in een keer betalen.

Volgende week beginnen zoals gezegd de scholen in het Noorden weer. Dus de kinderen moeten weer een beetje in eht gareel, er bestaat een duidelijker stramien van naar school gaan, eten, huiswerk maken, sporten. Het lanterfanten is voorbij en dat is ook wel weer goed. Jongste gaat drie dagdelen naar de PSP dan heb ik tijd om mijn kasten te legen dus ook mijn hoofd!! Fijn weekend


11 opmerkingen:

 1. Toch ook wel weer lekker he, een beetje regelmaat ;-)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die eerste week dat de kinderen weer naar school zijn vind ik altijd zo'n domper. Ik zit dan altijd vol plannen maar vaak komt er dan niks uit m'n handen, stom he! De tweede week is altijd beter!
  Vind je het niet duur om zakjes soepgroente te kopen? Het is ook wel makkelijk om een bakje te nemen en daar elke keer wat afsnijsel van bv. prei, wortel, etc. bij in te gooien (in de diepvries dan he!).
  Maar als jij het makkelijker vind, moet je het natuurlijk gewoon doen he!
  Geniet van je vrijheid volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor dat doe ik ook wel, maar omdat ik vrij scherp kook. Lees niet teveel. Heb ik ook niet zoveel afsnijsel over. Het was nu een euro per zakje en vooral in de winter vind ik het handig als niet alle groente op voorraad is.

   Verwijderen
 3. Heel fijn weekend. Lekker bakken enzo, hoort ook wel bij het weer. Dat nazomeren en aanschurken tegen de herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo gek is dat met brood bakken he! Lekker dat het nu lukt in elk geval.

  Nog een fijn einde van de vakantie en succes met terug in het gareel straks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is mij in ieder geval eigenlijk altijd wel gelukt, maar ik vind broodbakken in de broodbakker het handigst. Een tip... Let op bij het kneden dat ie alles meekneed. Soms kneed ie niet alles en blijft er meel in de vorm zitten, dan mislukt ie.

   Verwijderen
 5. Broodbakken lukt hier niet in de oven. Heel erg jammer, maar helaas. Ik bak wel allerlei andere dingen in mijn kleine oventje. En plek voor een broodbakmachine hebben we gewoon echt niet in de keuken op het moment. Het staat nog vol met vanalles en nog wat.

  Hier ga ik ook proberen weer de potjes te vullen, vooral met verkoop van dingen en zuiniger aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja je moet inderdaad maar weer geluk hebben lottebees. Wij hebben de broodbakker nu ipv het koffiezetapparaat. Ik zet hem volgende week denk ik in de bijkeuekn dan blijft mijn aanrecht een beetje leeg.

   Verwijderen
 6. Ik gebruik de broodbakker alleen voor het kneden. Het rijzen en afbakken gaat in de oven. Bevalt prima!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mij ook altijd, maar ik vond het wel grappig dat mijn broodbakmachine een perfekt broodje bakte!

   Verwijderen