woensdag 26 september 2012

Van de markt en de dagelijkse dingen

Komend weekend heb ik een feestje voor mijn vrienden en familie georganiseerd in verband met mijn verjaardag.
Omdat ik daar toch wat flessen prosecco en bier moet inslaan, gaan we deze week de l.idl bezoeken.
Het lijkt mij een mooie kans om meteen de voorraadkast weer flink te vullen. Daar schreef ik eerder al over. Inmiddels heb ik zes potten aardbeienjam gemaakt. en ik heb nog een pot honing op voorraad.
Te weinig om een beetje lekker de winter door te komen. In de stad waar de l.idl is is ook een c.1000 en daar zag ik ook een paar goede aanbiedingen waar ik even wil inslaan.

In mijn boodschappen budget is iets meer ruimte gekomen omdat ik in de winter ons eigen brood bak.
Ik heb ook ontdekt dat er op de markt goedkoop brood te koop is namelijk 3 broden voor 2,50. Dat is dan afgekeurd brood van de supermarkt. Als ik het meteen invries is het nog behoorlijk vers.
Ik haal dan ook vijf zakken met krentenbollen ook voor 2,50. Mijn fruitvoorraad vul ik ook aan op de markt. Het bespaart mij ruim tien euro per week.

Vorige week kreeg ik 3 kilo tomaten die ik ontvelde en met twee uien en twee tenen knoflook verwerkte tot een overheerlijke tomatensaus.
Daar heb ik nu zakjes van ingevroren en die kan ik in de winter tevoorschijn haal voor een snelle maaltijd. Ik had op de markt zeven! paprika s gekocht die ik klein sneed en invroor. ook makkelijk om door de roerbakschotel te versieren.

Zoontje is nu helemaal zindelijk op een ongelukje na, ik heb flink wat meer ondergoed en broekjes te wassen. Ik heb maar vier spijkerbroeken voor hem dus daar zal toch wat verandering in moeten komen. Als de kinderbijslag er is ga ik naar de tweedehands winkel en schaf ik weer wat kleding voor hem aan.
Gelukkig is zijn winterjas niet te klein. Alleen dochter moet een andere winterjas.
Verder ben ik nog wat in de tuin aan het pielen. Er staan nog wat goudsbloemen in die we verwerken tot goudsbloem olie verwerken. En
 wat ahum onkruid verwijderen.
Ondertussen leert jongste vriendje het fietsen, gaat middelste op zangles en de oudste is ijverig aan het studeren om het VWO te halen.

En ik? Ik geniet zo verschrikkelijk van dit weer!