donderdag 20 september 2012

Ochtendspits

Vanochtend ging om zeven uur de wekker alweer. Even tien minuten snoozen en dan er maar weer uit.
Ik heb altijd een hekel aan vroeg opstaan, vooral met dit herfstige weer.
Ik heb dan ook altijd even nodig om wakker te worden. Soms wel tot na negenen.
Vroeger was het nog erger, ik heb mij nu aangeleerd dat ik vroeg ga slapen.

Aankleden, kleren voor de jongste kinderen uitzoeken. En jongste aankleden die is dan altijd al een poosje wakker. Ik zie dat hij bijna niets meer passendst in de kast heeft. Alles is te kort. En ik heb bijna geen truien of sweatshirts voor hem. Ook heeft hij schoenen van de kringloop aan.
Dat kan wel even, maar ik kies toch liever voor stevige nieuwe schoenen. Die kunnen best bij de s.capino vandaan komen. Voor kleding kijk ik bij de tweedehandskleding winkel in een stad in de buurt. Gelukkig is zoontje helemaal zindelijk, hij heeft alleen s nachts nog een luier aan.

Ook dochter moet een nieuwe winterjas en schoenen. De laarzen die ik in de opruiming heb gekocht kunnen nog wel even, maar ze beginnen wel wat te knellen. Zij heeft heel veel kleding gekregen. Vooral truien en shirts en dergelijke. Ze heeft ook veel rokjes en bij die meisjes is dat handig. Ik koop gewoon wat leggings en beenwarmers erbij. Dan kan ze naar hartelust combineren. Ik heb weer veel advertenties op marktplaats uitstaan en heb al een bod. Zo wil ik het kleding potje aanvullen. En ik heb weer fijn wat opgeruimd.

Oudste zoon is al aan het opschieten, het is inmiddels twintig over zeven en die moet uiterlijk kwart voor acht op de fiets zitten. Inmiddels smeer ik brood voor man,zoon voor de lunch. Dat kunnen ze zelf ook wel maar ik heb dan wel enige controle over het feit wat er mee gaat. En ik ben toch bezig want ik maak een bakje fruit voor dochter om mee naar school te nemen en voor zoontje die op donderdagochtend naar de oppas gaat omdat ik dan van 9 t//m 12 in ons bedrijf werk.
Ik maak altijd met hartig beleg, en zoet appelstroop/honing en een tussendoortje als een muffin, cakeje. En voor onderweg geef ik zoon een appel mee. Voldoende drinken gaat ook mee in de tas.
Een flesje water en wat ander drinken.

Om kwart over acht na het gezamelijk ontbijt heeft iedereen tanden gepoetst en is op weg om naar werk/school oppas te gaan. Ik ruim de vaatwasser nog uit. En zet er de nieuwe vaat in. Tot mijn grote plezier zie ik dat het prachtig nazomer weer is. De was kan ik zeker nog even ophangen. En ik stop er een nieuwe in. Dan heb ik alvast wat voor uitgewerkt. Want je moet hooien als de zon schijnt!

5 opmerkingen:

 1. Jij kan 's ochtens tenminste door ;), in de spits op de snelweg sta je maar al te vaak stil,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oudste zoon hier moet ook nog enkele nieuwe dingen, zo lang is hij geworden.
  Ik kan vanmorgen niet goed op gang komen maar ga nu beginnen aan de badkamer, wil toch het minimale van mijn lijstje afgewerkt hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons zag ik ook dat er drie bijna geen passende kleding meer hadden. En het is toch al een stuk frisser 's ochtends.
  Oudste houdt haar kleding zelf bij.
  Ik kom 's ochtends moeilijk op gang. Pas later op de ochtend wordt ik wat productiever.
  Spitstijd loopt bij ons zo goed als altijd rustig. Lekker rustig aan de dag starten.

  Fijne dag.

  Groet, Danique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dan vroeg op de ochtend al veel gedaan hè! Dat gevoel heb ik tenminste ook altijd als ik dan de kinderen naar school heb, de ontbijtboel opgeruimd, en de wasmachine aan. Dan kan ik aan de rest van de dag beginnen…

  Kleren uitzoeken doe ik altijd de avond van te voren al, om de ochtend wat makkelijker te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben 's ochtends ook niet zo'n held, maar als de rest maar doormarcheert hobbel ik er wel achteraan.

  Ik heb de kleding ook doorgespit van Ukkepuk. Ze heeft nu wel veel in de kast, maar 80% is precies pas, dus ik hoop dat ze nog even en maandje of twee mee vooruit kan, kan ik het rustigjes aanvullen.

  Gelukkig heb ik inmiddels al weer twee kledingstukken onder de naaimachine vandaan...

  BeantwoordenVerwijderen