dinsdag 11 september 2012

Voorraad en door met huishoudelijke zaken

Boven deze blog staat een basis voorraad lijst. Ik gebruik hem om te checken welke voorraden ik dien aan te vullen. Toch ontstaat er bij mij de behoefte om een grotere voorraad aan te leggen.
Hamsteren denk ik, of een warm knus nestje voor de winter begint of iets.
Nu is de moeilijkheid dat ik het boodschappen budget scherp heb berekend, van 100 euro kunnen we het allemaal net doen in de week.
In mijn voorraadkast staat op een paar flessen zelfgemaakt sap en een pak suiker en zout. En verder is het op.....
In de diepvries ligt alleen nog wat voorgesneden groente..

Ik voel al een week de behoefte om mijn voorraadkast te vullen. en eigenlijk wil ik nog een kast gaan inrichten als kast met een houdbare voorraad erin. Ik bedoel natuurlijk geen flessen cola, dozen met lollies maar bloem, tarwemeel, melk, koffiemelk, rietsuiker en enige conserven.
 foto van smulweb
De spullen waar alles van valt te maken. 
Ik heb bedacht dat ik gezien mijn boodschappenbudget de voorraad langzaam aanvul.
Iedere keer als er iets in de aanbieding is neem ik er extra van mee. Natuurlijk moeten dat wel producten zijn die ik regelmatig gebruik.
Als we een grotere voorraad inslaan zoals we iedere maand al doen. Neem ik ook iets extra s mee, geen twee pakken rietsuiker maar vier bijvoorbeeld.

Iets op voorraad is ook handig als er visite komt. Wij drinken zelf koffie, thee, appelsap of water. Maar als er visite is heb ik amper iets om aan te bieden. Koffie of thee is er altijd wel maar een glaasje wijn of een biertje? Ik zie net dat er twee in de koelkast liggen die over datum zijn...
Kruiden is ook zoiets, niets lastiger dan dat de laurierbladeren of de oregano op is. Nu kan ik nog een aantal dingen oogsten.. Maar tsja straks. Speurend naar eurotjes in mijn budget reserveer ik een beetje van de kinderbijslag voor de voorraad. De rest moet ik maar versieren van mijn boodschappenbudget.
Gelukkig heb ik mijn droger verkocht. Een gas wasdroger van Miele voor 500 euries. Daar komt sowieso een a klasse diepvries. Ik kan wel wat extra diepvries ruimte gebruiken voor de sperciebonen die nu bijna niets kosten, of andere gesneden of geblancheerde groenten. Van dat geld koop ik ook twee wasrekjes.    Maar later deze week meer over mijn budgetten en de posten die gaan komen.

Ontbrak het mij gister overdag een beetje aan energie, Gisteravond ben ik als een razende Roeland boven bezig geweest. Onze middelste heeft een hele oude tv, en vind het heerlijk om eens een dvd tje te bekijken. Toevallig hadden we nog een nieuwer exemplaar (verbruikt minder stroom.) met een DVD speler staan en die heb ik eigenhandig van de zolder gehaald en even twee trappen op en af getild. Toen nog een erg grote rieten mand die ik heb gekregen van een vriendin naar boven gesleept. Vervolgens de badkamer gepoetst. Nou ja en toen was ik wel klaar weer voor de dag. 

Vandaag staat op het programma... Stofzuigen, dweilen, was opvouwen en iets lekkers voor bij de koffie maken. Man heeft een vergadering bij ons thuis. Ik vlieg weer!
Wie zei dat het leven van een huisvrouw rustig was?