maandag 24 september 2012

opruimen and a piece of cake

Het is weer maandagochtend. Ons kleine mannetje gaat dan naar de peuterspeelzaal en dan haal ik de bezem door het huis. Je kan zien dat ik steeds meer van mijn lijst kan afstrepen want het wordt steeds netter hier in huis.
Zo heb ik afgelopen zaterdag de schuur onder handen genomen. Daar kwamen vier vuilniszakken rotzooi vandaan, een krat met verfresten. (wat weer ingeleverd kan worden bij de milieustraat). Drie dozen oudpapier, glas en nog oude jassen die naar het leger des heils konden worden gebracht.

Dat opruimen werkt therapeutisch. Zakelijk gezien moeten we momenteel alle zeilen bijzetten ondanks herinneringen betaald een klant niet. Terwijl de klus al lang is geklaard. Het gaat om een bedrag met een paar nullen. Mijn doel is om net als thuis een beste buffer op te gaan bouwen. Onze buffers zijn aardig opgelost.

Benieuwd hoe we dit zakelijk op gaan lossen? kijk op mijn nieuwe blog... bedrijf bespaart.

Maar anyway alles word weer netjes en dat geeft een goed gevoel. Opruimen is a piece of cake als je eerder al veel hebt opgeruimd. Speaking off a cake ik ben morgen jarig en bak een lekkere appeltaart.
12 opmerkingen:

 1. Zo balen als iemand jullie als bank gebruikt.
  Je zult zien dat vooruitbetalen straks weer veel meer gewoon wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou meestal moeten ze ook de helft vooraf betalen. Maar goed nu een keer niet gedaan.

   Verwijderen
 2. Wat een ellende, zo'n slecht betalende klant! Op mijn werk komt dat ook steeds meer voor helaas....
  Mmmm appeltaart! Het is er ook weer voor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja ik ben morgen jarig dus...

   Verwijderen
  2. Ja dat las ik ;-) maar vond het er ook zo'n weer voor haha. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Een fijne dag en nog vele goede en gezonde jaren erbij! Liefs, Lisette

   Verwijderen
 3. Onze grootste opdrachtgever heeft ook al maanden 'problemen' om alle facturen tijdig te betalen. Concullega's gaan hier momenteel failliet op omdat ze geen reserve hadden. Maarre appeltaart ... klinkt goed, fijne verjaardag alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben niet veel reserve. Tenminste niet dat we er snel bij kunnen. Maar we hebben ook geen schulden. En we zijn nog niet zo lang begonnen

   Verwijderen
 4. Vervelend zo'n opdrachtgever, gefeliciteerd alvast!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd! Wij hebben ook 'n dergelijke klant en in betere tijden zouden we een incassoburo inschakelen maar in deze tijd ben je toch wat voorzichtiger!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spuugvervelend zo'n klant die niet betaald! Ik heb dat ook eens gehad, en dat is ook nooit meer goed gekomen ; ( Ik kan er nog van balen als ik er aan denk.

  Opruimen geeft mij ook een opgeruimd gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ik lees dat je dus vandaag jarig bent. Gefeliciteerd hoor, enneh eventjes de zorgen naar morgen?

  BeantwoordenVerwijderen