vrijdag 7 september 2012

Besparen

Wij hebben een eigen bedrijf/zaak/ of hoe je het maar wilt noemen. Daarom hebben we helaas geen stabiel inkomen. Het is dus altijd een beetje lastig om een goede prive begroting te maken. Helaas zijn er maanden dat ik net het minimale wat nodig is voor vaste lasten kan overmaken.
Eerst de rekeningen, de belastingen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, huur kantoor en dan salaris.
Zoals je in dit blogje kan lezen zijn we al bezig om te bezuinigen.

Prive ben ik dus altijd in opperste staat van bezuiniging laten we maar zeggen. Als er een maand is waarbij we ons gewoon berekende salaris overmaken (marktconform laten we maar zeggen) heb ik wel eens de neiging om de dingen die uit noodzaak zijn blijven liggen in een keer aan te schaffen.
Een voorraad pasta, schoenen voor de jongste, een wasrek, verzorgings en huishoudelijke produkten of wat nieuwe kleren voor de (middelste krijgt dozen met kleding... )jongste.
Als ik geen cent te makken heb, wordt ik gewoon nog creatiever en zoek in de kringloop. Ik kan mijzelf niet echt de schuld geven.. Want afwastabs hebben we best wel nodig en ook knijpers. (dus geen hartjes voor aan een tak in de kamer) Maar echt dingen die wel nodig zijn nu of in de toekomst.
Terwijl als je er geen geld voor hebt je het A niet koopt of B Je het leent van iemand (bijvoorbeeld een fietstas of een schoffel voor in de tuin) C Op de kop tikt bij de kringloop (mits het een schijntje kost) D Je het als dat kan repareert of hergebruikt.

Ik heb ook een haat liefde verhouding met kado's. Ik moest nog een kadootje voor een kramvisite en ene verjaardag. Bij de kringloop vond ik een zacht baby boekje met een klein vlekje erop ik heb m uitgewassen en je kan er nu niets meer van zien. Ik kocht daarbij een boekje voor 3 euro en heb dan toch twee leuke kado's. Voor het andere kindje vond ik een bijna als nieuw stoffen bal (die je ook kan kopen bij kea) als nieuw die heb ik ook ingepakt. Voor de verjaardag vond ik twee schatjes van muiltjes voor het zusje van de jarige. Een echte retro gelaarsde kat uitklapversie van het sprookje. Voor de jarige kocht ik ook een nijntje boekje voor 4 euro. Zo heb ik het milieu niet onevenredig belast en voor maar een paar euro fijne kado s gekocht. Je kan aan die dingen niet zien dat ze bij de kringloop vandaan komen.

Geven jullie wel eens een kado die je gekocht hebt bij de kringloop?
9 opmerkingen:

 1. Kom bijna niet bij de kringloop, want te ver weg danwel te duur. Maar heb er geen problemen mee om tweedehands dingen te geven...

  Kan je trouwens ipv je wasrekjes niet iets doen met zo'n bos waslijn van 40 meter voor 2 euro?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat is een goede. Ik heb een waslijntje gespannen. En het andere wasrek heb ik met touwtjes in elkaar gezet. Nu ben ik bijna jarig en nu kan ik hem voor mijn verjaardag vragen.. Maar ik wil zo heel graag van mijn ouders dit tafelkleed hebben. Ik ben niet zo van de prullaria maar mijn tafel behoeft toch wel een kleedje http://www.engelpunt.com/webwinkels/webwinkel-particulier/producten/product-detail/cat/dress-your-table/pr/tafelkleed-fresh-apple/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geen problemen met kadootjes van de kringloop , het moet wel schoon en heel zijn en iets zijn wat de ontvanger ook echt leuk vind of nodig heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet echt m'n best weer gaan doen voor leuke, goedkope en creatieve kadootjes. Meestal wacht ik veel te lang met zoeken en dan moet ik toch weer geld geven omdat ik op het laatste moment niets meer kan verzinnen. Daar baal ik toch zo van.
  Kringloop of iets anders, het gaat mij er om dat er aandacht aan besteed is, en dat kun je van een envelopje met geld dus niet zeggen. Dus ik ga binnenkort ook weer eens struinen bij de kringloop en zelf aan de knutsel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook wel, dat ik er niet aan gedacht had en dat we toch wat hadden..

   Verwijderen
 5. Ik geef wel spullen van de kringloop, maar eerlijk gezegd dan meestal glaswerk ed. Spullen waarvan je niet kan zien dat het gebruikt is. Een mooie vaas met een boeket bloemen dat ik zelf samen stel. Of een rieten mand waar ik een bierpakket in opmaak. Dat soort zaken. Eerlijk gezegd haal ik deze spullen nog liever op een rommelmarkt dan bij een kringloop, omdat rommelmarkten vaker nog goedkoper zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar komt het bij mij ook wel vandaan hoor. Ik leg een voorraadje aan.

   Verwijderen
 6. Ik heb een lijst met namen van alle verjaardagen in de familie. Ook staan daar de cadeautjes voor de juffen en meesters op, kraamcadeautjes, ziekenhuisbezoek. Tevens zet ik een aantal vriendinnetjes en vriendjes van onze vier kinderen op deze lijst i.v.m. kinderfeestjes. Dan nog de moeder- en vaderdag. Ik streef ernaar om 1 keer per jaar, dat is meestal begin januari zo de hele cadeauvoorraad in huis te halen. Op zo'n dag ga ik naar de action, en op weg daar naar toe doe ik een rondje kringlopen.
  Met rommelmarkten ben ik gestopt, je koopt dan toch vaak impulsief omdat het zo goedkoop is.

  BeantwoordenVerwijderen