vrijdag 7 september 2012

Besparen

Wij hebben een eigen bedrijf/zaak/ of hoe je het maar wilt noemen. Daarom hebben we helaas geen stabiel inkomen. Het is dus altijd een beetje lastig om een goede prive begroting te maken. Helaas zijn er maanden dat ik net het minimale wat nodig is voor vaste lasten kan overmaken.
Eerst de rekeningen, de belastingen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, huur kantoor en dan salaris.
Zoals je in dit blogje kan lezen zijn we al bezig om te bezuinigen.

Prive ben ik dus altijd in opperste staat van bezuiniging laten we maar zeggen. Als er een maand is waarbij we ons gewoon berekende salaris overmaken (marktconform laten we maar zeggen) heb ik wel eens de neiging om de dingen die uit noodzaak zijn blijven liggen in een keer aan te schaffen.
Een voorraad pasta, schoenen voor de jongste, een wasrek, verzorgings en huishoudelijke produkten of wat nieuwe kleren voor de (middelste krijgt dozen met kleding... )jongste.
Als ik geen cent te makken heb, wordt ik gewoon nog creatiever en zoek in de kringloop. Ik kan mijzelf niet echt de schuld geven.. Want afwastabs hebben we best wel nodig en ook knijpers. (dus geen hartjes voor aan een tak in de kamer) Maar echt dingen die wel nodig zijn nu of in de toekomst.
Terwijl als je er geen geld voor hebt je het A niet koopt of B Je het leent van iemand (bijvoorbeeld een fietstas of een schoffel voor in de tuin) C Op de kop tikt bij de kringloop (mits het een schijntje kost) D Je het als dat kan repareert of hergebruikt.

Ik heb ook een haat liefde verhouding met kado's. Ik moest nog een kadootje voor een kramvisite en ene verjaardag. Bij de kringloop vond ik een zacht baby boekje met een klein vlekje erop ik heb m uitgewassen en je kan er nu niets meer van zien. Ik kocht daarbij een boekje voor 3 euro en heb dan toch twee leuke kado's. Voor het andere kindje vond ik een bijna als nieuw stoffen bal (die je ook kan kopen bij kea) als nieuw die heb ik ook ingepakt. Voor de verjaardag vond ik twee schatjes van muiltjes voor het zusje van de jarige. Een echte retro gelaarsde kat uitklapversie van het sprookje. Voor de jarige kocht ik ook een nijntje boekje voor 4 euro. Zo heb ik het milieu niet onevenredig belast en voor maar een paar euro fijne kado s gekocht. Je kan aan die dingen niet zien dat ze bij de kringloop vandaan komen.

Geven jullie wel eens een kado die je gekocht hebt bij de kringloop?