donderdag 28 juni 2012

Vlierbloesem update

Ik kreeg zowaar een hele grote plastic zak met vlierbloesem afgelopen maandag. Ik heb dat in een emmer met vier bio citroenen en een sinaasappel ( in stukken natuurlijk) weggezet met een plank en een steen.
Vandaag heb ik het verwerkt. Ik moet nog even aan de boen met de flessen maar ik heb zeker tien flessen vol denk ik.. Weet ik.. komt een foto bij de volgende update.
Verwerken heb ik als volgt gedaan. Ik heb drie liter vocht met vermengt met 1000 gram rietsuiker van de L.idl en een zak oersuiker. Natuurlijk ook met citroenzuur. (30 gram op drie liter) Dat heb ik verwarmd maar niet gekookt. Zorg ervoor dat de suiker opgelost is. En het citroenzuur. de andere pan maakte ik met witte suiker en citroenzuur. Nu staat het goedje af te koelen en ik ga als de wiedeweerga flessen schoonmaken met Soda.... Dit is leuk!!!!

4 opmerkingen:

 1. Stel je voor dat je het niét leuk had gevonden. Had je toch echt je naam moeten veranderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg een flesje van een vriendin, echt superlekker zeg. Maar hier geen bloesem meer te zien, dus ik moet een jaartje wachten om het zelf te proberen. Jij veel plezier nog met je limonadefabriek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Valhalla Ze zijn nog wel te vinden hoor. Goed kijken in parken en bij stations (nou ja die zijn bij ons natuurlijk in the bush, dus nog niet vernaggeld door ik vind uitlaatgassen)Maar toen de volledige bloeiperiode was jij op vakantie.

  @Hanneke jah klopt hihih, ik vind vlierbloesem het teken van consuminderen je kunt het in de bloeitijd gratiz plukken het verwerken is niet ontzettend moeilijk, dus echt consuminderig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker is het, mmm. Vanmorgen stopte hiervoor een auto en daar stapte een dame uit met een schaar en een emmertje en knipte bloesems. Dus ze zijn er nog.

  BeantwoordenVerwijderen