Morgen ga ik er weer even op uit om vlier te plukken het is nu toch te bewolkt.
Want ik heb nog een receptje!
Vlierbloesemlimonade
Pluk een emmer vol met vlierbloesemschermen zonder de stelen. Doe er twee citroenen door en een sinaasappel snijd ze in vieren. Vul de emmer met water totdat de schermen onderstaan. Doe er een deksel op met een steen en laat de boel twee of drie dagen staan.
Zeef het water door een theedoek. Doe er vier citroenen door en 10 gram citroenzuur per liter en 1 kg suiker (ik doe op het oog wat stevia en oersuiker erdoor totdat ik het zoet genoeg vind) op 1 liter. Vries de vlierlimonade in. Dan blijft het tijden houdbaar!
Vlierbloesempannenkoeken
Maak pannenkoeken beslag. Giet een soeplepel beslag in de pan en leg er een vlierscherm op de pannenkoek. Keer de pannenkoek even om en serveer met poedersuiker. Hij was erg lekker!