maandag 2 juli 2012

Vlierbloesemlimonade, op de fiets en goedkoop boodschappen doen tip

Vlierbloesemlimonade


Vorige week was mijn vlierbloesemlimonade productie zo hoog, dat ik er tien flessen maakte. De Bruine variant werd met oersuiker en rietsuiker gemaakt. 


Op de Fiets

Had ik het eerder over de big spender zoon. Vanochtend ging hij geheel op eigen verzoek 28.9 kilometer naar school fietsen. En vergeet niet hij moet vanmiddag ook nog terug! Petje af en een diepe buiging. Wel veel drinken en acht stukken brood mee!

Goedkoop Boodschappen doen

Natuurlijk kennen wij alle tips met betrekking tot het boodschappen doen al. Maar deze tip is ook goed bruikbaar. Schrijf achter iedere boodschap op je lijstje een bedrag. Dus bijvoorbeeld Yoghurt 1,15 het mag dan niet duurder zijn en liever nog goedkoper. Je telt de bedragen op en je moet dan als sport proberen onder dat bedrag te blijven. Het werkte bij mij erg goed. Misschien een tip/

Ochtendritme

Zoals ik schreef was onze zoon vroeg op. Gisteravond bakte ik zandkoekjes voor hem om mee te nemen en ik smeerde acht stukken brood. Twee daarvan deed ik met eigengemaakte jam. Mijn eigen aardbeien uit de moestuin vermengd met gekochte citroen erbij, en geleisuiker. Ik had zes potjes jam. Voor iets minder dan drie euro. Koopje ik ga maar weer druk opzoek naar aardbeien!
Net heb ik de kamer weer aan kant gemaakt de was gedraaid en nu ga ik zo even boven de handjes laten wapperen. Deze week een drukke week. En dan geen vergaderingen meer. De besparingen gaan ook goed de andere auto komt morgen. Daarvan krijgen we binnen vier weken 750 terug, dat gaat weer in een potje langzaam maar zeker komt er wat ruimte. WE gaan nu nog even keihard door besparen