maandag 18 juni 2012

Ik mag vanmezelf nu even een blogje schrijven. De jongste knipt de rucola
(paardebloem) tussen de tegels vandaan. We kunnen nu zeggen dat de crisis ook bij ons in het bedrijf is doorgedrongen. Klanten betalen veel later of niet. En door ietwat tegenvallende resultaten moesten wij toch wel interen op het spaargeld. Daar kwam nog bij dat we een fikse aanslag hadden. Voor mij is het nu in dit rijke seizoen een sport om rond te komen van heel weinig. nou ja sport het is ook gewoon noodzaak. Een buffer is altijd fijn en vooral als de vorige is opgedroogd is het belangrijk om je spaarsaldo te laten groeien.
Daardoor hebben we binnen ons bedrijf een paar beslissingen genomen sterker ze werden eigenlijk meer voor ons genomen. Ons kantoor werd opgezegd door de verhuurder. Ze willen het gebouw verkopen dus alles moet eruit. Er werd ons nog wel een andere optie gegeven maar dat hebben we niet gedaan. We moesten dan teveel investeren. We kunnen nu nog even blijven zitten maar moeten toch echt snel weg.
Het probleem is onze voorraad. We hebben een kantoor aan voorraad staan. We hebben al besproken dat we dit in onze eigen bergruimte zullen stallen. Dat wordt voor mij een beetje opruimen. Na de vorige opruimronde stond daar al niet meer zoveel.
En dan werken op locatie. Meer bij de klanten en thuis maar ook op flex kantoren evt.
Voorlopig bespaard dat al maar dan 600 keiharde euries per maand. En dan schiet het op met bufferen.Ik word zenuwachtig van herinneringen en blauwe brieven en heb liever dat ik ze gewoon kan betalen. Zonder dat dit een zeurblog moet worden. Want we hebben ook nog betalende klanten hoor en nog een redelijke omzet.


Dus dat is de knop om, nog meer om dan om. Want tsja consuminderen deden we allang. Nu de maandelijkse vaste lasten onder loep. Het kranten abbonement opgezegd dat kon nog. En ik ga ervoor om nog minder in de maand aan boodschappen uit te geven. 450 voor een gezin en bio eten is al niet veel maar ik ga ervoor nog minder te spenderen. Benieuwd hoe ik dat doe volg mijn blog want ik ga het fanatiek bijhouden. Eerst maar weer aan het vlier plukken voor bijna gratis limonade.


Update Woekerpolis


Nog steeds zijn de woekerpolissen nog niet uitbetaald. Alles is in orde maar ze betalen niet. Inmiddels is er al meer dan een maand verstreken en na meerdere telefoontjes waarbij de termijn steeds langer werd. Heeft mijn man zich er mee bemoeid en nu krijgen we helemaal geen bericht meer..... hmmmm Heb jij problemen gehad met de uitbetaling van de woekerpolis?11 opmerkingen:

 1. Balen dat het nu ook bij jullie goed te merken is, fijn dat er nog rek zit in het verminderen van vaste lasten. Je zal er vast zelf aan denken maar zit alles goed qua verzekeringen als je je boel thuis opslaat?

  Succes met alle veranderingen. Ben benieuwd hoe je dat doet met minder dan 450 euro! Lukt mij nooit zo goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad heel vervelend. Veel mensen hebben er last van met een eigen bedrijf, dat klanten later betalen of uitstel vragen e.d.

  Succes met alle veranderingen en ik hoop dat je nog dingetjes kunt vinden om te consuminderen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh meis, dat is toch even slikken. Gelukkig ben je creatief genoeg, jullie komen er vast wel. Ik hoor het steeds vaker om me heen, van mensen met een eigen bedrijf waarmee het minder gaat. De goeien zullen blijven, en daar zijn jullie er vast een van. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar! Gelukkig heb je met het kantoor zo'n klapper kunnen maken. Mijn woekerpolis is wel al uitbetaald, ik heb dit ergens eind oktober aangevraagd en eind januari betaald gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En waar blijft al het geld. In Griekenland waar ze iedere dag een half miljoen van de bank halen. Snap er helemaal niks meer van. Heel veel sterkte en het gaat vast goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gaat nog steeds wel goed met ons bedrijf. Maar de reserves verdampen door hoge kosten. Fanatiek besparen is nooit leuk maar wel nodig. Er is gelukkig nog wel werk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @valhalla Dat zullen we veranderen bedankt dat je mij er op attendeerde.
  En ik ga het zeker proberen onder de 450 en zoveel mogelijk bio.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is geen goed nieuws. Knap dat je ook nu weer je schouders eronder zet! Sterkte en mocht je even willen klagen,
  u mailt maar ;-)

  Hou je taai! Knuffel Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterk hoor hoeveel rek jij blijft zien in je besparingen! Je inspireert mij altijd maar weer om nog een stapje verder te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is een flinke bezuiniging, 600 euro per maand! Fijn!

  Maar wat irritant dat ze die woekerpolissen nu niet gewoon netjes terug betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lief hoor al die berichtjes maar weet je ik kan altijd nog weer gewoon aan het werk. Iedereen kan altijd wel werken. Dan ga ik wel ergens poetsen, maar ik vind het juist een uitdaging om het er mee te doen. We moeten het maar even zien uit te zingen haha! Er blijft nog wel gewoon iets over om van te leven

  BeantwoordenVerwijderen