vrijdag 11 september 2015

van opruimen, begroten, gaten in kleding en restjes

Doordat ik iedere dag wat extra's opruim, is de kamer in ieder geval binnen een paar minuutjes netjes. Het lukt mij nog niet zo goed omdat te doen voordat ik de jongste naar school heb gebracht maar zeker snel daarna, wat ik beloon met een kop frisse koffie. Daarna heb ik nog zeeën van tijd (grapje) om even wat dingetjes op te ruimen. Zo heb ik deze week kaftpapier gebruikt voor de planken in de voorraadkast. Verder heb ik weer een aantal laden en kastjes in de keuken opgeruimd en dat oogt, ondanks dat ik nog niet de gehele keuken heb gehad, opgeruimder, mede doordat ik de fruitmand in de opgeruimde voorraadkast heb gezet.
En ook alle snij plankjes en andere dingen zoals olijfolie in de kastjes gezet. Later volgt er wel een update met foto's.

Ik ben ook bezig met een nieuwe huishoudelijke begroting er zijn na de vakantie een aantal dingen veranderd. Vaste lezers weten dat ik heel open in ben. Een van de veranderingen is dat we van één treinabonnement van €158 naar 2 busabonnementen gegaan zijn per stuk €105 per maand. Verder probeer ik nu eens per twee weken naar de A.ldi of de L.idl te gaan en dan het andere weekend alleen naar de plaatselijke super.
Er moet weer gespaard worden voor de buffer, en gek genoeg gaat mij dat altijd beter af in de herfst of winter. Met uitzondering van de feestdagen dan. :-)

Doordat er gaten in de kleding van mijn man vielen en vooral in de spijkerbroeken die hij draagt met een overhemd voor zijn werk, moest ik op zoek naar nieuwe.
Mijn man heeft gelukkig een 'makkelijke' maat en ik ga dan ook vaak eerst op zoek op marktplaats.
Ik heb daarbij twee broeken van de merken G.ant en PM jeans die nog bijna nieuwe waren en een G.star op de kop weten te tikken. Voor een fractie van de nieuwprijs.
In totaal betaalde ik voor twee nog nieuwe broeken met de kaartjes er nog aan en één gedragen minder dan vijftig euro exclusief verzendkosten.
Ik besefte mij later dat je dus nooit moet af vragen bij de nieuwe auto of dure designer kleding van de buurman, waar doet ie dat van.. Waarschijnlijk zo dus ........ ;-) Niet is wat het lijkt

Op vrijdag eten we restjes op van de afgelopen week, ik had ook nog wat aardappelen over. Dat waren kruimige aardappelen.
Ik heb er een vegetarisch slaatje voor mijn dochter van gemaakt met 2 eieren, wat fijn gesneden augurken, een appeltje. Doe een eetlepel mayonaise wat tomatenketchup en yoghurt doorelkaar heen en schep het door het slaatje. Doe vervolgens wat kerrie er door.
Voor de rest heb ik een pan soep gekookt en oud brood geroosterd.

Fijn weekend!

Nog even meeloten voor het boek van Marie Kondo Opgeruimd? Komende maandag zal ik het boek verloten. Als je nog mee wil doen, laat dan een berichtje achter. En ja helaas kunnen alleen geregistreerde bezoekers dat doen.


18 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek zelf al, dus ik loot niet mee. Ik ben er overigens nog steeds erg blij mee, al doe ik er momenteel even niet zoveel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zou graag het boek willen hebben, lijkt me echt super.
  ben van mijzelf een enorm warhoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt mij een heel nuttig boek en zou het graag willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker joh van die broeken! De late lente en vroege zomer zijn nooit de beste tijd om eens fijn te besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig hoor! Ik loot ook niet mee hoor, denk niet dat ik Marie Kondo nodig heb om op te ruimen ;-) Dat kon ik al zelf best goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die broeken zijn voor je man toch nieuw al zijn ze 2e hands. Fijn dat je zo goed bent geslaagd. Over het boek al zoveel gelezen maar opruimen lukt me nog steeds goed. Nou heb ik natuurlijk geen klein grut meer in huis want dat scheelt een hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wanneer ben je een "geregistreerde bezoeker"?

  Op de blog van de eerste keer dat je aangaf dat boek te verloten had ik al gereageerd. maar ik heb dus nu geen idee of dat telde.

  Kan je me verder helpen, wat eventueel kan doen om geregistreerd te zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Lot dan komt het echt heel goed!
   En je bent geregistreerd anders was dit niet gelukt! ;-)

   Verwijderen
 8. Ik heb wel interesse in het boek! Het lijkt me best interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil ook graag meeloten
  Een echt boek is een mooie aanvulling op alle blogs die ik lees :-)
  Groetjes angela

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Graag zou ik mee willen doen met de verloting voor het boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik lees je blog graag maar reageer weinig. Graag zou ik in aanmerking komen van het boek. Dat kan ik goed gebruiken.

  Groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is lief, het is voor iedereen en het is helemaal leuk dat je het leuk vindt om mijn blog te lezen ;-)

   Verwijderen
 12. Dat heb je toch prima gedaan met die broeken? Top hoor. Altijd fijn om zo wat moois te scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lekker bezig! Ik loot ook graag mee, maar heb dat geloof ik al bij een ander blogje achtergelaten. Anders hierbij alsnog :) En het sparen voor een buffer gaat hier inderdaad ook een stuk beter in de herfst, geen flauw idee waarom. En dan inderdaad niet met de feestdagen, maar verder wel. Het zal wel een beetje komen door het cocoonen enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik loot ook graag mee. Ik ben erg benieuwd naar dit boek en in de bieb is het nog niet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het boek zou hier heeel goed van pas komen, Ik loot dan ook graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen