zondag 8 januari 2012

Huishoudschema na enige evaluatie:

Al een tijdje gebruikte ik een ouderwetsch huishoudschema. Dit heb ik overgenomen van andere blogs zoals de blog van Good Old Household.
Maar het werkte op een of andere manier niet helemaal goed. Mijn was werd een puinhoop. Ik ben nu dusafgestapt van het een keer per week wassen. Maar was als de Sortera bak vol is. Dat zal ik even uitleggen. Van een vriendin kreeg ik de tip om te wassen als mijn sortera bakken vol zijn. Sortera bakken zijn bakken van I.kea/ Ik heb twee grote voor blauw zwart en voor wit. En twee kleine voor jeans en fijne was. Zij heeft twee jongens. Zij heeft de twee kleinere bakken niet. Ze gebruikt allen wit en bont. Als de bakken vol zijn moet je wassen. Dat is een trommel was.
Maar anyway ik heb een nieuw schema.

Maandag:
Was, afstoffen, stofzuigen, dweilen. washok opruimen

Dinsdag
Was, was vouwen, stijken, wc grote beurt, douche grote beurt.

 Woensdag
 1 ste verdieping schoonmaken en stofzuigen of afstoffen. 2 de verdieping schoonmaken

donderdag
boodschappen (werken)

vrijdag
kamer stofzuigen en of dweilen,keukenkastjes afnemen, trapopgangen en gang extra taken. Of dingen die zijn blijven liggen.

zaterdag
Tuin, moestuin auto wassen

 zondag huishoudboekje


Algeheel dagritme

s ochtends opruimen, afwas, was vouwen.warm eten voorbereiden
Met jongste koffie/ diksap drinken
spelen of naar buiten met  jongste
Eten opzetten
jongste middagdutje

smiddags huishoudelijke taken uit schema, iedere keer een extra taakje erbij doen.
S avonds was opruimen

1 kastje per dag opruimen!!!

Ambitieus he! Ik geef het een maand dan evalueer ik het  weer.

10 opmerkingen:

 1. Ik kan niet reageren bij jou, althans
  gisteren niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu lukt het dus wel, apart. Gister wou ik zeggen dat het mijn eerste strijkbout was en dat ik hem in de eerste week van ons trouwen al liet vallen. Onderaan brak een stuk af zodat hij niet meer overeind kon staan maar alleen op het treefje van de strijkplank. Lang heb ik hem nog gebruik en hij ligt nu in de caravan om af en toe op vakantie nog eens wat te strijken. Een kraagje of een korte broek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 39 jaar oud is dat strijkijzer. Onze zoon heeft het ook nog gebruikt toen hij op kamer's woonde.

   Verwijderen
 3. Ha! Ik kan weer reageren ;-)
  Heel veel succes met het huishoudschema!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met het huishoudschema! Ik wil er ook eentje opzetten als ik thuis ben (over 6 weken!) maar ik weet nu al dat ik het er moeilijk mee ga hebben omdat er altijd wel wat anders in mijn zicht komt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry, ik had wat fout ingesteld ik ben ook echt een digibeet. @Johanna hou "oud"zou het srijkijzer zijn denk jij? Ik ben benieuwd.
  @Lisette
  goed he! Ik kan het wel..

  @Nena Ik heb het wel gewoon nodig want anders wordt het hier echt een zooitje.

  Overigens het volgende kapotte dinf... de wasmachine ik kna wel huilen maar dat doe ik maar niet, het is maar materiaal... ik waag er vast binnenkort wel weer een blogje over..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry, ik had wat fout ingesteld ik ben ook echt een digibeet. @Johanna hou "oud"zou het srijkijzer zijn denk jij? Ik ben benieuwd.
  @Lisette
  goed he! Ik kan het wel..

  @Nena Ik heb het wel gewoon nodig want anders wordt het hier echt een zooitje.

  Overigens het volgende kapotte dinf... de wasmachine ik kna wel huilen maar dat doe ik maar niet, het is maar materiaal... ik waag er vast binnenkort wel weer een blogje over..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, knudde he, als dat ding je ook nog in de steek laat...
  Succes met het zoeken naar een ander!

  Groet Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er netjes uit hoor! ;o)

  Ieder heeft toch het ritme wat het best bij hem of haar past. Voor mij werkt één keer in de week als een gek heel de dag wassen, maar of dat nog lukt als alle kinders groot zijn en de kledingstukken ook?

  Ik hoop dat het je lukt je ritme vast te houden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn man en ik hadden een zeer slechte kredietwaardigheid toen we diep in de financiële juristen zaten in hoeverre we faillissement vroegen, we hadden weinig of geen geld om onze dochter naar Emily te sturen naar een universiteit die we ons niet konden veroorloven. Wij controleren betaaldagleningen (leningmaatschappijen), die mensen zoals wij hebben geholpen, hypotheekaanpassingen krijgen. Elk bedrijf dat we contacteerden, wilde een eerdere vergoeding van $ 1.000 tot $ 2.000 die we niet konden betalen. Omdat we dachten dat we geen hoop hadden om te kiezen om te verkopen of om je huis te verliezen door het te sluiten. Toen kwam ik een lokaal tijdschrift tegen en de omslag was een Loan Bonding Corporation. De drie belangrijkste stappen; 1. U dient een elektronische aanvraag in. E-mail: albakerloanfirm@gmail.com 2. Geef de juiste manier om te bepalen of uw burger in het bezit is van een identiteitskaart of rijbewijs en uw bankrekeninggegevens. 3. De lening wordt verwerkt, goedgekeurd en verzonden. Het lange verhaal werd ingekort, ze hielpen een lening tegen een vaste rente van 4% te krijgen en werden aangepast met herziene betalingen. Ze gaven hun dochters ook een studielening om het volledige salaris van mijn college af te ronden. We werkten met de lening van Lasson, die ons waarschuwde voor de voortgang van de hele wereld. hij deed al het papierwerk, telefoontjes, enz. Ze deden het allemaal en we kregen een lening die we accepteren. Toen ik instemde met hun leningsvoorwaarden en de gegevens van mijn bank indiende, betaalde ik een betaalbare prijs voor deze diensten. We zouden het niet zo eenvoudig en betaalbaar hebben kunnen krijgen als het was door hun transformatieproces met onze kennis. Ik had geen tijd om je te bedanken, dus BEDANKT! Ik had geen beter team kunnen vragen. Ik ben op de hoogte van herfinanciering. Het beste voor u, verhuis hypotheek Als u een probleem heeft zoals wij, neem dan contact op met een kredietverzekeringsmaatschappij. Ze kunnen werken. Met vriendelijke groeten, Timothy and Maria Adopted on mach 31, 2018 in Columbus, GA

  BeantwoordenVerwijderen