dinsdag 15 oktober 2013

Goede doelen kind

Dit jaar mocht zo voor het eerst. En nadat ze een filmpje had gezien van schooltv weekjournaal was ze nog meer gebrand om goede zaken te doen. klik
Dochter mocht dit jaar voor het eerst met de kinderpostzegels lopen. En het verhaal van de kinderen die het veel minder hebben getroffen, en dat zij daar wat aan kan doen, spreekt haar aan.
Niet dat het nieuw is hoor. Dochter is al vanaf de kleuterschool rond de kerst met lege potjes en kerstkaarten in de weer voor Serious Request. Ze gaat al vanaf baby mee met mij, haar moeder om te collecteren voor Amnesty en dierenbescherming. Ze is bij Greenpeace en het Wereld natuurfonds en doet nu al aan petities tekenen. Ook tegen dierenleed, óf vooral tegen dierenleed. Daarom is ze zelf in januari vegetariër geworden. En dat is echt een bijzondere prestatie, want dochter houdt zo van lekker eten. Ze hield van lekker BBQen of gourmetten. Een knakworstje tussen een broodje tijdens een feestje. Of scharrelkip in een braadzak, of gewoon gehaktballen in dr soep.
Maar na het zien van een filmpje van wakker dier is ze óm, mijn kleine wereldverbeteraar, en mijn god wat ben ik trots op haar als ze de mevrouw van de GGD vertelt dat ze vegetariër is geworden omdat ze niet begrijpt waarom dieren moeten lijden om ons stukje vlees op het bord. Terwijl wij best zonder kunnen. "Bovendien "zei dochter tegen de mevrouw van de GGD "is het enorm slecht voor het milieu als we allemaal zoveel vlees blijven consumeren.
De mevrouw van de GGD vroeg haar waarom ze geen biologisch vlees at dan. Dochter: Omdat dieren dan nog steeds moeten lijden voor mijn inhaligheid. Echt waar dat was wat ze zei! Ze is 11!!:
De mevrouw van de GGD keek mij aan en vroeg  of wij dat gewoon meteen steunden. Ik heb gezegd dat ik geen knip voor de neus waard zou zijn als ik dat niet had gesteund.

En nu dus weer de kinderpostzegels. Ze hadden het filmpje bij schooltv weekjournaal gekeken en dochter vond het zeer de moeite waard om veel postzegels te verkopen.
Mede dankzij de competitiedrift van de klasgenoten (wie verkoopt het meest) Nam ze brood mee naar school en at ze zo snel mogelijk om maar zoveel mogelijk postzegels te verkopen.
En natuurlijk waren er veel mensen die niet wilden kopen maar dat maakt haar niet uit. Met opgeheven hoofd ging ze door op haar missie.

Zoals iedere mamma ven ik trots op mijn kinderen. En ik ben ook echt heel trots op mijn dochters onbaatzuchtigheid... Ik hoop maar niet dat ze oud en zuur wordt als ze 35 is ;-)

6 opmerkingen:

 1. Hier kreeg de school van een neefje ze een dag later dan de andere school. Behoorlijk zuur, want waar hij ook aanbelde overal was een ander hem voor geweest. Hijheeft in totaal 15 uur gelopen en 3 mensen op zijn lijstje gekregen. Uiteindelijk van narigheid hebben er nog wat familieleden bijetekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van je dochter zeg! Leuk als een kind van 11 al echt iets vind en dan ook nog eens zoiets positiefs. Geniet er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij deze kinderbedelacties trek ik voor mijn kind de grens. Die kinderpostzegels komt niet vanuit zichzelf. En dan wat Geldover al schrijft: met z'n allen bij dezelfde mensen aanbellen, die worden er ook gek van. Er zijn hier in de stad al eens knokpartijtjes geweest om de kinderpostzegels. Nee, daar doen wij dus niet aan mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knokpartijen? Das niet best. Als er een sticker op de deur is geplakt zijn ze er al geweest. Niks moeilijks aan. Ik vind het goed dat kinderen uit zichzelf wat voor anderen doen. Tuurlijk is het allemaal weer commercieel, maar ze verkopen geen chupa chups aan de deur.

   Verwijderen
 4. Jij bent toch ook nog niet oud en zuur?? Dus dat komt met je dochter ook echt helemaal goed. Wat een strijdbare dame (heeft ze natuurlijk niet van een vreemde)!
  Onze school loopt geen kinderpostzegels. Elk jaar komt hier hetzelfde (turkse) meisje aan de deur voor de postzegels. Ik zie geen enkel ander kind lopen. En ook al vind ik ze stikduur, ik koop ze toch altijd, voor dat meisje, omdat ze zo haar best doet!

  BeantwoordenVerwijderen