vrijdag 4 oktober 2013

Leven vanuit je hart (sorry zweverig blogje volgende keer weer grappig;-))

Na mijn crisis op mijn achttiende, heb ik stukje maar beetje geleerd van allerlei mensen en boeken om te leven vanuit mijn gevoel.
Mijn gevoel houdt me nooit voor het lapje is mijn ervaring.
 
Ik heb ook altijd naar mijn idealen geleefd. Eerlijk delen voor iedereen, milieubewustzijn en voor iedereen dezelfde kansen.
Dus ook voor het kind van de timmerman een universitairestudie. En geen grote bungalowparken in buitengebied waar honderden weidevogels broeden.
Natuurlijk is dit even kort door de bocht maar ik stip het even aan. ;-)
Meestal waren dit dingen die ik wedijverde vanuit een underdog positie. Met de kleinste politieke partij in de oppositie, als schreeuwende in de woestijn van conservatisme.

Vorige maand werd ik 35 jaar. Het was eigenlijk meteen een moment van bezinning.
Ik ben zo gelukkig met mijn man en mijn gezin. Ik ben gelukkig met mijn leven thuis. Ik houd van de simpele dingen en wordt daar gelukkig van. Mijn man en ik zijn in de gelukkige positie om keuzes te maken die bij ons passen. Hij kan integere keuzes maken in zijn eigen zaak, hoeft geen reclame te maken voor zijn bedrijf omdat klanten hem vertrouwen en dat ook doorvertellen aan andere mensen. En als er een klant is die dingen van ons wil waar wij niet achterstaan hebben we de keuze om het los te laten. We hoeven geen verantwoording af te leggen aan niets en niemand.
En dat wordt steeds meer naarmate we financieel onafhankelijker worden. 
En eigen baas helpt daar natuurlijk ook bij ;-)

Toch verander ik. Was ik vroeger nog op de barricaden, druk met politiek. Altijd open voor iedereen en alles. En ook klaar om mijn mening te geven doordrenkt met idealisme.
De laatste fase van mijn tocht naar de 40 zal zijn dat ik minder open zal staan en mijn energie ga bewaren voor harmonie en balans thuis. Ik heb nu geleerd dat ik de wereld niet kan veranderen wat voor strategische plannen ik ook bedenk. 
Ik kan het alleen maar veranderen door een klein zaadje te planten. 
Het is lastig omdat je vaak al weet wat ergens de uitkomst van zal zijn omdat je vertrouwd op je intuïtie. Nog lastiger is om te proberen anderen ook in die richting te manoeuvreren. En nee, niet omdat ik het altijd beter weet!

Dat moet ik dus niet meer willen. Ik wordt er niet gelukkig van. Ik moet beseffen dat ik de wereld niet in mijn eentje kan veranderen. En het nieuwe is, Dat ik dat ook niet meer wil!
Door de vele keren bedrogen worden door de bittere ratio en waarschijnlijk een keer te vaak, is het klaar, ik heb de keuze

Bedenk dat jij ook altijd de keuze hebt!14 opmerkingen:

 1. fijn dat je z gelukkig voel !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooooh zoooooooooo herkenbaar, ik ben nu 50 jaar, ahum ahum, je word dan helemaal wat rustiger en je relativeert meer, echt waar, en weet je? het voelt goed, , het past bij mijn leeftijd, neemt niet weg dat ik zo af en toe wel weer aan de ketting wil om te demonstreren hoor, en dan heb ik nog een jong strevend voor een betere wereld hart, hihi, ach ja, mijn keuze is nu gelijk aan de jouwes, lekker kneuteren en genieten van wat je hebt dichtbij, je huis , boompje , mannetje , beesteje, geniet ervan , liefs en knufjes, marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief dat je zo reageert. Het maakt mij soms zo verdrietig dat vechten tegen de bierkaai

   Verwijderen
 3. Ik heb daar de moed nooit voor op durven brengen. Bewonder je om je idealisme, en begrijp je besluit volkomen! Doe wat goed voelt en blijf gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k Merkte ook dat demonstreren, actievoeren ed zo weinig uithaalt, tja daar moe'j dan bijna 52 voor worden. 'k Probeer nu gewoon door mijn overtuiging voor te leven een voorbeeld te zijn, misschien helpt 't,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het geeft mij momenteel teveel negativiteit om het te doen. Wat door andere nweer wordt uitgelegd als emotionaliteit.

   Verwijderen
 5. Mooi stukje meid :) verandering komt van onderaf, toch? Door te leven zoals jullie doen ben je ook weer een voorbeeld voor anderen en zeker voor je kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek de woorden vloeiden op mijn papier eehhhhm laptop. Hoop je snel weer es te zien Val, dat doet een mens goed.

   Verwijderen
 6. Jij hebt je deze visie al op jonge leeftijd eigen gemaakt. En bedenk ook,als jouw leefwereld in harmonie is,heeft dat ook invloed op anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor deze woorden Izerina dat doet mij heel goed smak!

   Verwijderen
 7. Je kan de wereld niet in je uppie veranderen (helaas)
  Als je probeert je goede bedoelingen en adviezen te delen met anderen loop je vaak tegen een muur op.
  Lekker doen wat jou en je gezinnetje gelukkig maakt.
  Niets zo fijn voor kinderen om een fijne en veilige thuishaven te hebben.
  Daar ben je in ieder geval het goede voorbeeld.
  Geniet van je gezinnetje en je geluk meid. x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als bijna 50 tiger begrijp ik je volkomen. Ook ik ben dit leerproces doorgegaan. Genieten van alles wat mag en beslist niet moet is een geruststelling. Je hebt groot gelijk dat je voor je zelf en je thuishaven kiest. Laat nu maar iemand anders op de barricades staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Da's treffend: ik maakte die exact dezelfde keus ook dit jaar: van voormalig actievoerder naar een blij ei met man en kind leuke dingen doen/hebben/zijn.

  Ik ben met 'heilige moeten' gestopt met directe ingang een paar maanden geleden: er ging een wereld voor me open toen: genaamd: vrijheid!!

  Ik wens je heel veel geluk op je nieuwe pad!

  BeantwoordenVerwijderen