vrijdag 11 oktober 2013

Kapot..

Heb jij nog die ene schoudertas? Vroeg oudste zoon vanochtend om tien voor acht.
Mijn man was net weggereden, het ontbijt stond nog op tafel en ik moest nog fruitbakjes maken voor de middelste en jongste.
Sjips.. En ik dacht na... Die heb ik twee weken allemaal naar de kringloop gebracht. Nadat oudste zoon zijn kamer had opgeruimd. Balen want daar zat nog een schoudertas bij. De kringloop winkel is volgende week pas weer open dus ik daar niet even sneupen. Zijn oude schoudertas zat een scheur onderin.
Deze week vond ik op marktplaats een oude fiets voor op zijn school in de stad. Hij moet van school naar het sportveld fietsen maar ik had na de zomer budgettair even geen ruimte om daar nog een fiets in weg te passen na de aanbetaling op zijn treinkaart.
Hij kon dan iedere keer wel bij iemand achterop of een fiets van school lenen, maar ideaal was dat niet. Ik vond een oude voor 25 euro, maar die moest nog wel mee in de trein.
Een treinkaartje kost 6 euro en met de bus kost 2 euro. Dan moeten we nog op zoek naar een goed slot. Nu heeft hij een licht hang slot erbij. En op zijn Johny Loco fiets die hij hier thuis heeft, en op naar het station fietst zit een axa hangslot bij, en die was ook al bijna twintig euro. Gelukkig word het schoolplein in het weekend afgesloten en is goed beveiligd.
Totaal nu al 33 euro voor de fiets en om die fiets op school te krijgen.
En nu nog weer een andere schooltas dus maar die lieve schat wou het wel van zijn kleedgeld doen
Dat hoeft natuurlijk ook weer niet. Gelukkig is daar de post onvoorzien. ;-)

Woensdagochtend was het nog droog weer dus ik vond het een goed idee om de ramen te gaan wassen. Omdat er een hele waas van kalk op de ramen zat heb ik ze eerst extra afgenomen met een spons met afwasmiddel. En dat hielp! Toen ik daarna de ramen deed met mijn (jajaja) HARA raamwisser had ik een goed resultaat. Met mijn oude ragebol haalde ik de spinnenwebben weg en scheurde mijn legging! Nu heb ik nog maar 1 legging in de kast of in de was en één spijkerbroek. Een beetje schraal is niet erg maar nu is het gevolg dat ik in een oude trainingsbroek loop.

Vanmiddag komt de juf vna jongste op visite dus ik heb appelcakejes gebakken. Nu ruim ik zijn kamer nog even een beetje op zodat de juf niet over de lego struikelt...