donderdag 24 januari 2013

Zomaar een dag

Vanochtend om half zeven ging de wekker weer, zoontje gebadderd aangekleed.
Vervolgens de bedden opgemaakt en de gordijnen opengetrokken, iedere dag doe ik de ramen ook een tijd open. Maar vandaag niet want ik ging deze ochtend op ons bedrijf werken.
Na een ontbijt van fruit en pap/ brood voor dochter en zoons. Spoedde onze zoon zich door de bittere kou naar het treinstation.
Dat is een kostenpost wat bijna een tweewekelijks boodschappen budget behelst.
Het is een van die dingen waarvan je als consuminderaar bewust voor kiest.
Hij kan ook met de bus maar dan is hij ontzettend lang onderweg. De trein is comfortabel en hij houdt meer tijd over om huiswerk te maken of andere hobby's te doen.   Hij moet wel even fietsen voordat hij bij het station is maar dat is voor een sportman niet echt erg. Hij is nog geen enkele keer gebracht naar het treinstation en fietst heen en weer door weer en wind.

Ondertussen help ik onze dochter met haar maillot. Daarna kleed ik ons zoontje aan. De kleren worden in de inmiddels warme kamer aangetrokken.
Ik zie op de klok dat het vijf over acht is en begin de vaatwasser leeg te maken.
Voordat ik ga werken wil ik de boel aan kant hebben. Snel het fruit voor de kinderen gemaakt appelstukjes met kaneel en een beetje citroensap.

Na een ochtendje BTW afronden weer naar huis wasje draaien en even uitpuffen. De lunch verzorgen en de troep weer opruimen. Ik had in mijn hoofd gehaald om te gaan slee├źn met jongste, maar ben met oudste en jongste naar de kringloop gegaan. Oudste had een cool toetsenbord gezien. :) Ik heb even gesneupt door de spullen. En een prachtige vaas, domino voor de jongste en een superleuk
retro kleur set. Voor ons zoontje nam ik een plaatjes kijker mee. Ik had ook drie tassen ingeleverd. Ons zoontje noemt de kringloop een bibliotheek. :)

Vandaag weer 90 euro opgenomen voor het boodschappenbudget de laatste week van dit salaris. Morgen zal ik deze week afrekenen.

Ik ben erg blij met onze kringloopwinkel. Als ik iets nodig heb zet ik het op een lijst. Ik had bijvoorbeeld al een tijdje niet zoveel kussenslopen meer, ik heb witte bij de kringloop gehaald, op 60 graden gewassen en om de kussens gedaan. Kijk jij ook eerst bij de kringloop als je iets nodig hebt?

4 opmerkingen:

 1. Heee de viewmaster! Das lang geleden;-)
  Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh, een viewmaster, dat brengt herinneringen terug! Mijn licht-verstandelijke oom had er een, met heel veel van die plaatjes. En telkens als wij bij mijn opa en oma waren (hij woonde toen nog bij hun in), bedelden we om dat ding. Leuk! Die goeie ouwe tijd!
  Onze kringlopen zijn trouwens niet zo goed gesorteerd. Maar als ik iets nodig heb wat ik niet a la minuut hoef te hebben, ga ik wel telkens terug om te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het altijd heerlijk om bij een kringloop rond te scharrelen, je weet maar nooit wat je tegen komt.
  En inderdaad, als je maar geen haast hebt, vind je meestal uiteindelijk wel wat je nodig hebt.
  Al is het bij die van ons wel zaak om een beetje op te letten, sommige spulletjes zijn goedkoper nieuw bij winkels als de Aktion te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die plaatsjeskijker roept herinneringen op! Die wilde ik als kind altijd dolgraag hebben.

  BeantwoordenVerwijderen