maandag 14 januari 2013

Kasboek

Week 1

Donderdag 3-01-  90 euro gehaald. 80 euro voor boodschappen en 10 voor zakgeld kinderen.


Vrijdag 4-01

Markt groente 15 euro
31,95 supermarkt
4 euro bio eieren

51,65

zaterdag 5-01

Da pleisters en tandpasta 6,75

3 euro wasstraat

3,50 groente bij een kraampje aan de weg

7 zakgeld oudste
1 zakgeld middelste

11,25 supermarkt maandag
2,55


totaal 78 euro

zakgeld 8 euro. Oudste krijgt 5 euro zakgeld per week mits hij zijn eigen kasboek goed kan overleggen. Hij had de 2 euro nog tegoed van december.

De drogisterij kosten zijn aan de hoge kant. Mijn plan is om in februari als ik 80 euro "over 'heb ivm de lengte van de maand drogisterij artikelen goedkoper in te kopen bijvoorbeeld pleisters. Ik wil dan ook via een webwinkel biologische huidverzorging artikelen bestellen. Misschien zelf wel maken!

Verder heb ik me keurig aan het budget gehouden. Maar we hebben ook op onze voorraad ingeboet. Ik zal na gaan denken om een beetje te gaan provianderen.
 Ik heb vorige week weliswaar extra boter en chocopasta ingekocht ivm reclame. En toch binnen het budget gebleven :)

De supermarkt artikelen zijn geen gekke fratsen. Alleen basis producten als aardappelen, vla, yoghurt, koffie, kaas en roomboter. Dat soort producten.

Vorige week heb ik onze berging opgeruimd. Daar stonden ook nog wat zielige appeltjes met een verschrompeld velletje. Die heb ik dit weekend verwerkt in twee appeltaarten. Een rond exemplaar en een hart voor een lieve vriendin


Ik heb meteen vorige week 575 euro extra afgelost. Ik kan het wel op de spaarrekening laten staan. Maar afgelost is afgelost. Nu de buffers weer aanvullen. Potje onvoorzien zit nu niets in. Potje extra aflossing 575 maar afgelost dus nul. Buffer je weet maar nooit 2300 euro Potje lasten die een keer per kwartaal komen 88 euro. Mijn oude energie leverancier heeft nog een keer 84 euro afgeschreven. Terwijl onze nieuwe leverancier zowel gas als stroom al levert. Dat heb ik gestorneerd bij de bank. Dan kan dat ook weer in een potje. Dan zijn er nog 3 rekeningen te betalen. levensverzekering, A.egon en mijn zorgverzekeraar. Die laatste betaal ik van de algemene heffingskorting. En de andere twee worden mits de maand afgeschreven.

Hoe gaat het bij jullie met bufferen?

PS Je kna nog een weekje meedoen met mijn give away!
klik hier!