zaterdag 5 januari 2013

Een Zaterdag

Vanochtend heb ik weliswaar een beetje uitgeslapen tot negen uur!
De jongste sliep voor zijn doen ook uit. Ik heb hem toch maar snel uit bed geplukt voor een plas. Hij kan s nachts net helemaal droog overkomen. Hij is dan ook al bijna vier. Wat zal ik me dan een rust hebben hier in huis als ze allemaal op school zitten...
Ik geniet wel erg van het kleine mannetje, maar ik denk dat hij ook wel toe is aan nieuwe uitdagingen. Iets wat hem opslokt. Toch zal hij ook wel moe zijn in het begin. Ik ben echt heel benieuwd hoe het allemaal gaat.
In de vakantie vraagt hij iedere ochtend wanneer hij weer naar de peuterzaal mag.. :)

Ik heb vanochtend meteen de koe maar bij de horens gevat en het bergingshok uitgemest. Het oudpapier uitgezocht en de voorraadkast gepoetst en kritisch gekeken naar wat er allemaal nog stond. Vervolgens nog het gereedschap netjes opgeborgen en ontdekt dat ik nog maar liefst 2 flacons mannen douche fris heb staan en een grote gezinsverpakking, als dit op is wil ik zelf maken of iets huidvriendelijkers kopen.  Nadat ik de berging had aangepakt ben ik naar de hobbytuinder geweest die een zak met wortelen voor me had voor 50 cent, 1 kilo hotel spruitjes voor 1 euro, 700 gram mini prei voor 1 euro en 1400 gram boerenkool voor 1 euro! 3,50 voor alles in totaal. Onbespoten en uit de streek!!! Ik blancheer die worteltjes en doe ze daarna in de vriezer. Ik heb nog een pompoen, linzen en rode bieten liggen. Die laatste moeten op want die beginnen al een beetje te verrimpelen. Voor volgende week op het programma
 In de berging vond ik ook nog een heel aantal verrimpelde appeltjes. Ik heb ze al vanaf september in huis. En heb al ene hele wasmand verwerkt. Ik ga deze week nog maar twee appeltaarten bakken.
Na het bergingshok ging ik koffiezetten en een paar broodjes smeren. Er kwam uit ons oude kantoor nog een S.enseo apparaat dat heb ik in de keuken gezet en op kantoor hebben ze nu ons koffiezetapparaat. In het weekend hebben we dus gewoon opschenk koffie. En door de week neem ik een kopje Senseo.
Ik kocht Bio pads die in een bak lagen bij de super omdat dat uit het assortiment zou gaan. Ik betaalde er 1,75 voor. Kan ik wel weer een hele maand vooruit.
 Tijdens het zetten van de koffie schilde ik stoof peertjes die ik ook nog ergens opdook uit de berging.

Dat staat nu lekker te stoven. De geur is heerlijk en ouderwets lekker.
Nu ga ik maar snel weer aan de slag om de auto van binnen uit te mesten want ik wil ook nog een appeltaart bakken. Ik moet zeggen dat ik vandaag bloedchagerijnig ben. Dus ik kan beter maar wat aan de slag blijven :)


Jullie nog een beetje een fijne zaterdag gehad?


 

16 opmerkingen:

 1. jeminee wat een opsomming aan activiteiten!
  Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou joh ik was toch sjaggie kan ik maar beter aan het werk gaan :)

   Verwijderen
 2. Is je chagerijnige bui al over? Ik ben vandaag ook druk geweest. Heb de zolder uitgemest. En heeel veel spullen apart gezet om te verkopen. Eerst foto's genomen, daarna op de site van Zeelandnet gezet. Als er binnen een week geen reactie is, laat ik de kringloop komen om het op te halen.Daarna de administratie geordend en ook veel weggegooid. Jippie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JA ben niet meer sjaggie, keek net met dochter naar een huis vol. Dan ben ik blij met drie kinderen

   Verwijderen
 3. Wauw goedkope boer!! Welke regio?
  Ik ben opzoek naar boeren voor streek producten regio 015...
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. !Nee niet in de buurt. Het is voor mij op deze manier mogelijk om goedkoop groente te kopen wat ook nog onbespoten is. Dat doen hobby tuinders nou eenmaal bijna niet en daar ben ik dan wel weer blij mee. De prei van deze man is zo geweldig lekker, net of er een engeltje over je tong piest. Ze hebben voor hun huis een tafeltje staan met groente erop de prijzen staan op de zak en op een bord. Je doet het geld in het blikje en klaar is kees.

   Verwijderen
 4. Ja hoor, een lekker dagje! Maar wat was jij fanatiek bezig zeg! Goed hoor! En zo lekker goedkoop ook allemaal. Daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ogen en oren open houden. En rondvragen waar er hobby tuinders bevinden. Volgens mij heeft ieder dorp wel een aantal. Ze hebben meestal veel te veel. En vaak ook nog van die ouderwetse groente.

   Verwijderen
 5. Jij ook al zo'n actief dagje! Hoop dat je sjaggi-bui voorbij is! Kan niet anders, jij bent zo goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat heb je veel werk verzet vandaag. Nee zo veel energie heb ik niet vandaag. Wat wasjes gedraaid, ad-hoc naar kantoor voor een klant (gelukkig reed manlief, want ik heb een restantje migraine in mijn hoofd). Daarna nog aan een blazertje gewerkt voor Ukkepuk, is bijna af en ik wil dolgraag aan wat anders gaan beginnen, dus... eh ik ben daar wel energiek aan bezig. Vanmiddag kwam Ukkepuk uit hockey, samen met haar filmpje gekeken en toen ben ik in slaap gevallen... Om zes uur werd er superontspannen wakker en hoofdpijn was weg, YES!!

  Stoofpeertjes, mjammie. Deze vakantie ook lekker drie keer gemaakt en heerlijk van gesmuld, het hele huis ruikt dan heerlijk.

  Inderdaad als ik bloedchagrijnig ben, blijf ik ook het liefst bezig en vooral uit de buurt van ieder ander gezinslid, hebben zij minder last mij en ik kan niks verkeerds uitfloepen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hetzelfde geld voor mij! Klinkt als een heerlijke zaterdag!

   Verwijderen
 7. Lekker actief vandaag. Ja, sjacho bui kan het best bestreden worden door iets te doen:)
  De geur van stoofpeertjes is heerlijk! Doet me denken dat ik er ook nog heb liggen die op moeten. MOrgen misschien?

  Oma heeft vriendschap gesloten met hobby-tuinders in haar appartementen-complex (volkstuin, dus), daar krijgen we regelmatig overvloedige oogst van toegestopt:) Idd: heerlijk. De producten van onze bio-boer zijn ook niet te versmaden! (ook onbespoten, maar wel iets duur, nog niet zo duur als in een natuurwinkel) en ook een aantal boeren die aan huis kopen (wel weer bespoten maar heel goedkoop).

  Fijne zondag nog. Maandag begint het gewone leven helaas weer ;( Was zooo'n fijne vakantie hier! (snik)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JA ze moeten hier morgen ook weer. MAar het wordt tijd moet de was bijwerken en de stofnesten.. Het leed vna de moeder hahahha

   Verwijderen
 8. Ik reageer nog even op een vorig blogje. Wat is Wizzil boullion. Ik zoek al tijden een alternatief voor gewone boullionblokjes en dan het liefst bio, maar ik heb nog niets gevonden. Succes , je blog is echt leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk wacht ik zal het even voor je zoeken

   Verwijderen