maandag 21 januari 2013

Een heerlijke witte maandag

Ik weet niet wat het is maar ik houd van de winter. Boven de 25 graden vind ik het leven al vrij onaangenaam in de winter kan het mij niet koud genoeg zijn.
Het zullen misschien ook mijn Fryske roots zijn, dat ik van ijs houd.
Meerdere keren per dag de app van Piet! en de knmi site checken wat worden de verwachtingen?
Zo zag ik vanochtend dat de dooi inzet in het weekend. Aan het einde van de week is het nog wel -11 in Fryslan.
Omdat er hier nog niet veel sneeuw lag kon het ijs mooi aangroeien en daarom was de plaatselijke ijsbaan donderdag open.
Onze kinderen houden van schaatsen maar hebben af en toe een hekelijk aan de kou :) Ik kan niet schaatsen en mijn man mag niet meer schaatsen. Ze hebben het zichzelf aangeleerd. De jongste ging met schoonzusje schaatsen.
Het valt mij op dat op de ijsbaan de mooiste kleding en de duurste schaatsen de norm bijna zijn.
Oudste kan goed schaatsen en heeft twee jaar geleden van marktplaats noren gekregen. Het was nog wel behoorlijk slijpen voor de schoenmaker maar het zijn mooie schaatsen.


Onze dochter schaatste op Ouderwetse Friese houtjes, maar kreeg een paar jaar geleden van mijn vader easy gliders. De jongste rijdt op dubbele ijzers achter een stoel. S avonds als de vermoeide benen in bed liggen, soms met tegenzin want graag nog een keer een rondje rijden.. Bij het wegbrengen van de was ziet mijn oog dit plaatje
Uitgeschaatst... jammer dat jullie het bloed in de noren niet kunnen zien. Onze zoon had een flinke blaar. Iemand nog een goed idee om te doen tegen blaren? Iets anders dan dat dure c.ompeed?

Vanochtend toe nom half zeven mijn wekker ging draaide ik mij nog lekker even om en hoorde onze zoon vertrekken met de fiets richting station.
Hij ging uitgerekend vanochtend vroeg weg. Gelukkig wordt er goed gestrooid en geschoven. Want vanochtend lag hier ook een aantal centimeters sneeuw.

Nadat ik zoontje op de wc had gezet en de bedden had opgemaakt, deed ik een blik naar buiten en ik waande mijzelf in Zweden..
Snel pap voor zoontje gemaakt en mijzelf dik aangekleed.
Dochter geroepen en de wanten en mutsen op de verwarming gelegd.
Ondertussen vlug de vaatwasser leeg gemaakt en gevuld :)
Daarna het fruit klaargemaakt en lekkere warme thee met een klein beetje honing in een t.upperware beker gedaan.  Zoontje kreeg een banaan en siroop mee want die ging naar de peuter.
Warm aangekleed en met de slee naar school en de peuterspeelzaal gegaan. Onze zoon had dikke pret. Nu nog even bankieren en op de valreep nog stofzuigen en dweilen. Vervolgens even kijken wat we gaan eten.
Ik houd van mijn werk als huisvrouw!
Denken jullie aan de uitslag van mijn give away?klik hier