vrijdag 25 januari 2013

Kasboek week 3 en tips voor het doen van boodschappen

Een afrekening van week 3.

Opgenomen 90 euro. 8o euro boodschappen
10 zakgeld (5 euro voor zoon en 2 euro voor dochter)

Markt

Groenten en fruit 19
Brood en Bolletjes 2 keer 3,75 is 7,50
Supermarkt 12,40
Vaseline en paracetamol 2,05

Totaal  40,95

L.idl   96,85
c.1000 26,10

Dit zijn boodschappen die ik een keer in de drie weken doe.
De voorraadkast is leeg, dus aangevuld met pasta, melk, koffiemelk, bloem, honing en sap.

Totaal 122,95

Het totaal bedrag van de voorraadboodschappen moet eigenlijk in drie├źn gedeeld. Ik kom dus deze maand hoger uit met mijn boodschappen budget waarschijnlijk. Maar aan heteinde van de maand moet ik nog kritisch door de posten heen surfen. De kringloop/ kado/ posten zitten ook bij bovenstaande post. Ter wijl ik daar extra posten voor heb.

Nu een paar gouwe ouwe tips voor het doen van boodschappen.

Doe de boodschappen na het ontbijt.Het is rustig en je bent uitgerust ga het liefst alleen.

Maak een boodschappenlijstje. Maak eerst een lijstje met boodschappen die je wilt. Daarna om cirkel je de boodschappen die moeten.
Maak na deze acties het orgineel

Vergelijk de prijzen, het is echt goedkoper om de biologische spaghetti bij de L.idl te kopen dan van het merk BIO+. Ga zo kritisch door al je bonnen heen en vergelijk de prijzen. Op een gegeven moment heb je de prijzen in je hoofd.
Soms ga ik dus naar verschillende winkels. Onderzoek wijst uit dat het niet perse goedkoper is om verschillende winkels te bezoeken maar mijn ervaring is anders. Als je twee supermarkten bezoekt, houd je aan de lijst en laat je niet verleiden tot onzinnige aankopen. Of gun jezelf een zwak moment :) Maar maak er een niet te duur zwak moment van. (een zakje drop van 35 cent bij de l.idl V/S oesters OID)

Natuurlijk staan de goedkoopste artikelen onderin de schappen. Sommige boodschappen zijn goedkoop en er zit geen enge e nummers in. Hierbij geld kijk en vergelijk. Als ik op pad ga voel ik me een mevrouw op suvival.

Zoek uit wanneer de 50% stickers geplakt worden. Voorgesneden Oosterse groenten zijn niet te betalen. Maar met een sticker kan het echt uit.Deze week kocht ik twee zakjes c.elavita aardappeltjes. DAt is anders veel te duur. Maar er zat een sticker op die er voor zorgde dat ik twee zakjes voor 1,20 mee kon nemen. Ik had een kg krielaardappeltjes. Ik heb ze in een klontje geklaarde roomboter gebakken met paprikapoeder en de gebakken aardappeltjes afgekoeld in de koelkast gezet er is die week bijna drie keer van gegeten.
Vlees kun je kopen met een sticker en meteen invriezen. Wordt je echt niet ziek van hoor! Let echt wel op dat je geen spullen koopt met een sticker die je anders nooit eet of gebruikt. Dat geldt ook voor aanbiedingen gebruik je het echt.
Voordat je het weet heb je een ander virus opgelopen dat je meestal alles te duur vindt :)

Doe boodschappen via internet, wij doen een keer in de twee maanden boodschappen via internet bij de biologische boer. DAs erg handig volgens mij kun je dat ook bij de Appie doen. Je wordt dan niet blootgesteld aan de verleidingen van het bloothuids- winkelen.

Koop alleen basis produkten. Kijk in kookboeken als het Margriet kookboek of op smulweb voor heerlijke basis gerechten gewoon eenvoudige kost. Vaak te maken met groente uit de streek of biologisch (wat kosten biologische uien nou helemaal? Maak er hutspot van met winterpeen)

Evalueer iedere week je boodschappengedrag, Ik ga hier echt niet zeggen dat ik de wijsheid in pacht heb. Vorige week bakte ik niets van mijn boodschappenbudget en zat ik er vijftig euro boven :(

Neem de zegels en de bon mee. |Bij ons zijn zegels gratis en je kunt sparen voor kado s die je vervolgens weer als kado kunt weggeven.

Wat is jou gouden boodschappen tip?