vrijdag 27 januari 2017

Tweedehands en nieuw...

In ons dorp is een grote kringloopwinkel. De grote dingen zijn geprijsd zoals meubels en elektrische apparaten maar de rest wordt bij de kassa bepaald. Dit wordt door vrijwilligers bepaald.
Ik kom er bijna iedere week om even te sneupen. Als er een ding vervangen dient te worden door stuk of kapot ga ik eerst naar de kringloop. Ik heb ook een verzameling ouderwetsche tupperware producten. Op deze plaats al eens genoemd. Deze voorwerpen moeten wel aan een aantal eisen voldoen... Ik moet het gebruiken en het moet niet kapot zijn. Zo gaan bakjes van glas met een goed sluitend deksel altijd mee. Speelgoed is nieuw wat mij betreft veel te duur, ik sneup bij de kringloop om speelgoed.
Gisteren betaalde ik €9,50 voor een hele berg spullen. 
12 glaasjes van Friese Vlag choq, bakjes, ijsblokjes houder om wc bombs te maken (projectje komt nog online) 4 identieke ikea kommetjes die ik zelf in creme heb, plakfolie, grote tupperware kan voor diksap, koffiemelk beker met handig tuitje. En een hele bak met boerderijdiertjes voor zoontje.

Mijn man was de hele dag vrij, en we zijn sochtends naar de stad geweest. Man moest wat nieuwe werkkleding. Hij heeft een nieuw jasje en overhemd gekocht. ik scoorde nog een spijkerbroek en yogger voor zoontje in de sale. Bij de tweedehands kinderkledingwinkel tegenover de winkel met schildermaterialen kocht ik  een gaastra jas voor de helft nu €3 drie truien voor en voetbalschoenen totaal 12,50€ via marktplaats kocht ik voor man een jeans nog nieuwe met het kaartje eraan. Nu is alle kleding weer aardig op peil.

Vandaag nog even bij de groenteman provianderen en bij de supermarkt een aantal kleine dingen halen en dan moeten we de week wel weer doorkomen.
Een heel fijn weekend toegewenst.