vrijdag 20 januari 2017

De week en het huishoudboekje

Vanaf vorige week maandag ben ik al niet helemaal fit, geen koorts maar doodmoe en misselijk ik denk dat ik buikgriep heb die niet doorzet ofzoiets. Het wordt wat beter gelukkig, maar een echte lekkere slag in mijn huishouden lukt nog niet helemaal.
Volgende week is er weer een nieuwe kans. Het is hier dan niet meteen een zootje hoor, maar ik moet me dan echt dwingen om even wat extras te doen, zoals de bedden afhalen en beddegoed wassen. In de ochtendspits heb ik een nieuw systeem gebracht. Ik zoek de avond van te voren de kleding met jongste zoon uit. Die kan hij zelf aantrekken nu, dus zodra zijn schaapwekker afloopt trekt hij eerst zijn kleren aan. Ik leg de kleding in de goede volgorde neer, en controleer later of het hemd bijvoorbeeld niet binnenstebuiten zit. Pas later doen we de sokken en schoenen aan. Zoontje heeft een overgevoeligheid in onderkleding en sokken. De sokken zijn sneakersokjes, hij vindt sokken verschrikkelijk maar het is nu echt te koud om geen sokken te dragen. Een muts en wanten is ook lastig om aan te doen. Dus stop ik ze in zijn tas en hoop dat de juf het hem aantrekt als hij buiten speelt. Ik ben een moeder die lunch klaarmaakt voor iedereen, daarmee voorkom ik dat de kinderen alleen maar broodjes met chocopasta meenemen of helemaal geen brood. Andere dingen doen we dan weer niet, zoals naar het station in de auto wegbrengen als het regent ;-) (ik heb ook geen auto, maar mijn man doet het ook niet ;-))

Afgelopen maandag was hier een dame van het gebiedsteam, we mogen een instelling zoeken die wat vrije dagen voor jongste in gaat vullen in de lange vakanties en ook pas vanaf de tweede week. In de praktijk zal dit gaan om de maandag woensdag en vrijdag en alleen in de mei/zomer/kerstvakantie. Uiteindelijk zou hij in de zomer ook een keer naar de logeeropvang kunnen. Ze vond dat we het heel goed deden, maar er schiet soms weinig aandacht over voor de grote kinderen in de vakanties, al zullen ze dat zelf nooit zeggen. Het is voor hem zelf ook fijn dat hij in een andere omgeving kan spelen en actief bezig zijn, dat heeft ons ventje heel erg nodig.
Komende week hebben we een gesprek op school om te kijken of we een stijgende lijn zien in jongste zijn ontwikkeling. Voor de nieuwe lezer onze jongste zoon heeft (klassiek) autisme en nog een heel aantal andere dingen. Hij gaat sinds vorig jaar naar het SBO wat ook erg moeilijk voor hem is. Afgelopen donderdag ging ik op kraamvisite, omdat er al een gat in het kado budget zat, we hadden in de nieuwe week al meerdere dingen waarbij we een kado moesten kopen. Heb ik de spaarkaarten gebruikt om een mooi theeservies voor de kleine baby te kopen. Speelgoed voor later zeg maar en de jonge moeder was er dankbaar voor, en het had mij niets gekost.

Qua eten heb ik flink de voorraad aangesproken, De kleine vriezer is zo'n beetje leeg, ik heb niet veel vlees meer en de crackers/appelstroop ed zijn op. Ik doe meestal eens in de 2 weken boodschappen bij de Lidl, maar heb er nu drie weken mee gewacht. Ik heb ons budget op 100€ per week gezet. De maand loopt van 15 tot 15 dus de onderstaande foto's is het overzicht van deze week.
De weken doe ik van vrijdag tot vrijdag omdat ik in het weekend boodschappen voor de komende week doe.

Via marktplaats kocht ik twee truien voor zoon (als aanvulling) €46,20 waarvan €6,95 en 3,95 voor verzendkosten maar dat reken ik erbij. Eigenlijk was er een trui voor man maar hij was te klein ;-) Risico van marktplaats maar het waren echt goede kwaliteit truien. Niet wat ik voor dat geld krijg in de uitverkoop en al helemaal de maat m of l, niet die zijn er vaak allemaal al uit.
cadeau €18,90 daar komt nog een boekenbon bij van €12,50 komende week en €5,- voor een feestje voor dochter. dier€8,95 boodschappen €74,51 Binnen budget want dier/cadeaus is een ander gesteld budget. En kleding ook apart begroot.ik doe altijd boodschappen bij de groenteman op de markt. Ik kocht vandaag 3 komkommers, 2 rode paprikas, 2 bossen wortelen, 1 krop sla maar ik kreeg er 2, 1 pond spruiten, bloemkool, 1 tros bananen voor €12,50 Bij de slager was ook een aanbieding en heb ik wat extra gokocht om in te vriezen €18,14. Bij de kaasboer kocht ik 3 reststukjes kaas dat is een vaste prijs. behoorlijk grote stukken, belegen, 30 plus en boerekaas 1,5 kg met elkaar voor €9,70 duurder dan die plastic rommel maar wel boerenkaas en 30 plus kaas daar betaal ik bij de lidl ook meer voor. Met deze stukken kaas kan ik bijna een maand. Totaal is €114,85 waarvan bovenstaand al bij de nieuwe week hoort, maar het budget wat over was heb ik dus nu gebruikt, en 14,85 van het nieuwe budget.

Wij hebben zwemlessen zowel vandaag als morgen en zondagmiddag een verjaardag. Fijn weekend en tot volgende week!