zaterdag 18 oktober 2014

tekleinekledingvoorpuberlijven

Die pubers van ons die groeien alleen maar, en heel gek ik merk dat het meest aan hun schoenmaat.
Onze middelste dametje van 12 heeft nu maar liefst 38 vorig jaar was dat rond deze tijd 35. 152 past nog wel maar staat wat ordinair, haar figuur veranderd langzaam in dat van een dame.
Een jonge dame dat wel, en eentje die gedoubleerd heeft in groep 4, en daardoor als jongere nog op de basisschool zit. En vooral die meisjes van groep 8 die worden echt zoals ik zei dametjes.
En dat vind ik best leuk, ook de smaak van dochter is volop in ontwikkeling. Ze heeft een niet echt eigentijdse smaak, veel vintage (ahum kringloopspul) en apartere kleding van de divided en de Z.ara online. Want die hebben we hier in Fryslan niet. Maar gelukkig hebben we naast riool ook redelijk snel internet, zodat er best leuk spul naar het hoge noorden komt. 
Toen H&M voor het eerst online was of dat je uit een catalogus kon bestellen, zag je hier echt waar allemaal dezelfde kledij tijdens de jaarlijkse uitvoering van de gym ;-)
Mijn vriendinnen (ja de 2 besties ;-)) hadden het er laatst bij mij op de koffie ook over dat de meisjes er tegenwoordig allemaal hetzelfde uitzien (een beetje gechargeerd). Een neon kleurig basebaljack een skinny, hoge gympen van de plaatselijke schoenenboer en een zware schooltas nonchalant hangend over je pols. De dochter van mijn vriendin had laatst een lange rok aan in de brugklas. Het commentaar was niet van de lucht. Tot op heden de hippe rok niet meer aangehad. (tenminste als ik het bericht goed heb opgeslagen, ze lezen mee dus dat hoor ik dan weer wel)

Maar nu terug naar onze middelste, die ontwikkeld haar eigen smaak. 
En ging met haar grootmoeder winkelen. Nou ze kwam met een leuke thuis en zelfs maat 34! vinden jullie het geen plaatje?


Voor zoon moesten we nog twee spijkerbroeken kopen en dat hebben we in de herfstvakantie ook maar even gedaan. Zijn garderobe is op wat sport kleding ná bijna weer compleet.

Ik zit nu in totaal vanaf de zomer op een bedrag van €250 euro voor alle kleding van de 3 kinderen. En ben nu compleet. Alleen nog wat sportkleding en ik hoop dat oudste niet meer uit zijn voetbalschoenen groeit ;-)

Wat is jullie kledingbudget? Kijk voor het mijne hier

5 opmerkingen:

 1. Ik dacht zo'n €200 nodig te hebben voor mijn oudste, want hij is ook uit alles gegroeid. En enorm pietluttig over kleding. Maar na een dagje winkelen zijn we vooral tot de conclusie gekomen dat hij niet veel.nodig heeft. Voorzien van een trui, winterjas en 2 broeken zijn we al over de helft. Dit keer blijft er aanzienlijk wat kinderbijslag over. Over 3 maanden opnieuw kleren shoppen denk ik. Groeien zo hard....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hm ik hou het eerlijk gezegd niet zo bij....maar krijg veel voor de jongsten en de oudsten regelen het zelf :-) oudste dochter krijgt 25 eurie permaand kleedgeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hield het nooit zo bij voor de kids , als er wat nodig was dan kochten we het .Al legde we wel geld apart voor grote uitgaven als schoenen etc. Ze kregen zakgeld en daarvan kochten ze zelf ook dingen. Nu ze allebei inkomen hebben veranderd dat alles, maar nog kopen ze geen dure merkkleding etc. Veel kocht ik in de uitverkoop of 2-e hands op de markt of in winkels.En jah pubers groeien zo snel dat ik er af en toe tureluurs van werd want zo paste iets en zo was het weer te klein.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze zoon kreeg altijd kleedgeld en als hij dan dure merkkleding wou moest hij dat geld zelf verdienen. In die periode had hij een bijbaantje gelukkig en hij kwam er snel achter dat merkkleding veel te duur was. Ik heb hem er 1 of 2 keer in zien lopen. Als ze het maar zelf moeten betalen leren ze het ook het snelst af. Er zijn zoveel andere leuke dingen.
  350 is nog niet zo slecht voor opgroeiende pubers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke jas inderdaad! Alleen die leren mouwen vind ik minder. Ik heb niet echt een budget voor kleding. Ik koop vrij weinig.

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen