maandag 28 januari 2013

Verhoging Assurantiebelasting

Per 1 januari is de assurantiebelasting verhoogd. Voor veel mensen is dat reden om nog eens kritisch naar zijn of haar verzekeringen te kijken.
Voor een zorgverzekering vinden wij het al heel normaal om te kijken en te vergelijken. Dat zou ook zo moeten zijn voor een auto of woonverzekering.
Soms is er een tussenpersoon in het spel. Daar moet je dan ook nog iets voor betalen.
Ik viel steil achterover toen ik het nieuwe verzekeringsbedrag voor ons bedrijf berekende ik kwam op 196 euro inc uit.
Daarvoor hebben we een autoverzekering 60,30 een rechtsbijstand verzekering 54,48 en een zekerheidscombinatie voor bedrijven 25,01. Voor privé betalen we 36 voor opstal en inboedel verzekering dat is een combinatiepakket. In totaal is dat 195,79 De arbeidsongeschiktheidsverzekering is al opgezet die wat 247 euro per maand. De grootste besparing is dus al gedaan.


Via independer.nl heb ik berekend dat wij met onze auto een verzekering met dezelfde voorwaarden af kunnen sluiten voor 35,46 zonder tussenpersoon.
Voor de privé verzekering 21,64 ipv 36 euro.
Ik vraag me ook af of we de zekerheidscombinatie nodig hebben. We hebben het nog nooit gebruikt in ieder geval. onze tussenpersoon komt deze week lang en dan zal ik met hem zien of we een nieuwe aanbieding kunnen krijgen.
Ik ga in ieder geval niet nemen wat ik niet begrijp of waarvan ik het nut niet vam in zie.


Hebben jullie ook wat met de verzekeringen gedaan na de verhoging van de assurantiebelasting? En wat voor verzekering vinden jullie noodzakelijk?