zaterdag 5 januari 2013

Een Zaterdag

Vanochtend heb ik weliswaar een beetje uitgeslapen tot negen uur!
De jongste sliep voor zijn doen ook uit. Ik heb hem toch maar snel uit bed geplukt voor een plas. Hij kan s nachts net helemaal droog overkomen. Hij is dan ook al bijna vier. Wat zal ik me dan een rust hebben hier in huis als ze allemaal op school zitten...
Ik geniet wel erg van het kleine mannetje, maar ik denk dat hij ook wel toe is aan nieuwe uitdagingen. Iets wat hem opslokt. Toch zal hij ook wel moe zijn in het begin. Ik ben echt heel benieuwd hoe het allemaal gaat.
In de vakantie vraagt hij iedere ochtend wanneer hij weer naar de peuterzaal mag.. :)

Ik heb vanochtend meteen de koe maar bij de horens gevat en het bergingshok uitgemest. Het oudpapier uitgezocht en de voorraadkast gepoetst en kritisch gekeken naar wat er allemaal nog stond. Vervolgens nog het gereedschap netjes opgeborgen en ontdekt dat ik nog maar liefst 2 flacons mannen douche fris heb staan en een grote gezinsverpakking, als dit op is wil ik zelf maken of iets huidvriendelijkers kopen.  Nadat ik de berging had aangepakt ben ik naar de hobbytuinder geweest die een zak met wortelen voor me had voor 50 cent, 1 kilo hotel spruitjes voor 1 euro, 700 gram mini prei voor 1 euro en 1400 gram boerenkool voor 1 euro! 3,50 voor alles in totaal. Onbespoten en uit de streek!!! Ik blancheer die worteltjes en doe ze daarna in de vriezer. Ik heb nog een pompoen, linzen en rode bieten liggen. Die laatste moeten op want die beginnen al een beetje te verrimpelen. Voor volgende week op het programma
 In de berging vond ik ook nog een heel aantal verrimpelde appeltjes. Ik heb ze al vanaf september in huis. En heb al ene hele wasmand verwerkt. Ik ga deze week nog maar twee appeltaarten bakken.
Na het bergingshok ging ik koffiezetten en een paar broodjes smeren. Er kwam uit ons oude kantoor nog een S.enseo apparaat dat heb ik in de keuken gezet en op kantoor hebben ze nu ons koffiezetapparaat. In het weekend hebben we dus gewoon opschenk koffie. En door de week neem ik een kopje Senseo.
Ik kocht Bio pads die in een bak lagen bij de super omdat dat uit het assortiment zou gaan. Ik betaalde er 1,75 voor. Kan ik wel weer een hele maand vooruit.
 Tijdens het zetten van de koffie schilde ik stoof peertjes die ik ook nog ergens opdook uit de berging.

Dat staat nu lekker te stoven. De geur is heerlijk en ouderwets lekker.
Nu ga ik maar snel weer aan de slag om de auto van binnen uit te mesten want ik wil ook nog een appeltaart bakken. Ik moet zeggen dat ik vandaag bloedchagerijnig ben. Dus ik kan beter maar wat aan de slag blijven :)


Jullie nog een beetje een fijne zaterdag gehad?