woensdag 16 januari 2013

Opgeruimd staat netjes

Ik heb altijd wat een haat liefde verhouding met het huishouden.
Omdat ik van nature een chaoot ben heb ik jaren moeten zoeken naar evenwicht in een voor ons gezin prettige vorm van structuur.
Dat is niet zo netjes dat ik mijn in een showroom waande,  maar wel i.kea netjes. 
In het begin van ons leven als jong gezin vluchte ik weg voor mijn onvermogen en werkte ik liever dat ik opruimde. Toen we besloten dat ik zou stoppen met werken ben ik de puinhopen te lijf gegaan.
Daarvan kan ik naar een aantal jaar zeggen dat ik daar redelijk in geslaagd ben.
En de laatste maanden na de zomervakantie kan ik ook zeggen dat ik s ochtends als de kinderen naar school zijn de keuken aan kant is en de was staat te draaien.
Ik zit nu ook genoeglijk aan de koffie. Het stoofvlees staat al op ik hoef alleen nog maar aardappelen en rode bietjes te maken. Vervolgens kunnen we tussen de middag warm eten.

In maart gaat onze jongste naar school. Ons huis is dan wel netjes en opgeruimd maar overal kun je de resultaten van 13 jaar niet verven zien.
Mijn vader heeft me toegezegd te komen helpen. Ik ben van plan het geld wat ik heb gebudgetteerd de komende maanden op te sparen. Zodat we in het voorjaar een goed begin kunnen maken met het schilderen.

Het blijft voor mijzelf altijd wel een strijd om het bij te houden. Vooral in het weekend als het druk is thuis is het soms lastig om de puinhopen de baas te blijven.

In ieder geval zal ik nu snel de berging in, de frituurpan is midden op de vloer gevallen... :(
7 opmerkingen:

 1. Leuk blog, er is nog hoop voor mij dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar en shit happens (frituurpan...).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij ook steeds weer een strijd om het een beetje netjes te houden hoor.... al is ook hier veel verbeterd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ook hier is het niet zo netjes als ik zou willen, vooral een demente kat is daar deels schuldig aan ,want ze haalt niet altijd op tijd de kattenbak, bovendien hebben we nog een kat en samen zorgen ze ook nog voor aardig wat haren, wat een boel extra werk oplevert, zo gauw mijn dochter het huis uit is zal het een stuk makkelijker worden ,want de katten zijn van haar en als zij en de katten verhuisd zijn,word mijn huis huisdiervrij en een stuk makkelijker schoon te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier ook een chaoot van oorsprong maar met een diepgewortelde wens om in orde en structuur te leven. Het lukt alsmaar beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier nog een chaootje, en helaas nog niet in die "in control" is. Sterker nog, na vorige maand is het hier erger dan ooit. Het ontbreekt me nu aan fut en tijd om er wat aan te doen. Maar ik weet dat daar ook een oplossing in ligt, in het opruimen....maar ja, wanneer he......

  je bent goed bezig meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier gaat het met ups en downs, het is heel afhankelijk van hoe druk ik ben, ik probeer me er minder aan te storen omdat ons huis nou eenmaal geen showroom is maar soms vind ik het wel moeilijk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen