woensdag 9 januari 2013

Het Schaep..

Al voor de derde of vierde keer kijken wij naar het Schaep.
Het Schaep is een komisch, musical achtige serie van de KRO. Dit keer is het vanuit de tachtiger jaren. En ja dat hebben mijn man en ik bewust meegemaakt.
Die kleding, de cassette bandjes van TDK en het interieur. Een genot om naar te kijken. Ik heb niet zoveel met het begrip feel good maar hier wordt ik wel blij van.
Zonder al te veel in te gaan op hoe de eerste aflevering precies ging.
Ging het eergisteren wat de familie Vlierbloesem betreft over iets groters wat momenteel gaande is in onze maatschappij.
In het vorig seizoen hadden Riek en Arie een erfenis gekregen. Riek heeft daardoor een 'dure' smaak ontwikkeld. Ze haalt paling uit de Beethovenstraat en heeft een varkensblaas lamp in huis staan. En eigenlijk zijn die vrienden ook maar gewoon. In de eerste aflevering wordt alles anders en Riek weer gewoon.

Ik hoop en denk dat het in Nederland precies zo gaat we hadden wat een dure smaak. En in deze recessie kunnen niet veel mensen die smaak meer volhouden. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek om allemaal maar weer een beetje "gewoon" te doen.

En wat dat gewoon is? Dat moet ieder voor zich maar bepalen. Gewoon is voor mij rondkomen van een beetje. Een uitstapje maken naar het strand of het bos. (met een homemade picknick), een kop thee met warme zandkoekjes inclusief kinderen aan tafel, Oude bieten opkalefateren tot iets eetbaars. Zoiets

Wat is voor jullie gewoon?


Vergeet niet mee te doen aan mijn Give Away!

klik hier!!

4 opmerkingen:

 1. Voor mij is "gewoon" : pas iets nieuw kopen als het oude kapot en niet meer te repareren is. Zoals meubels, mobieltje of kleding. Naar bos of strand vind ik niet gewoon, want te ver weg: strand 70 km enkele reis en bos 30 km enkele reis. Dus voor ons is dat bijzonder. Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dan is dat luxe inderdaad. Wij zitten overal op maar een paar km afstand dat is ook luxe!

   Verwijderen
 2. Ik ben ook een groot fan en heb deze keer extra genoten omdat ik ook heel bewust de jaren 80 heb meegemaakt!
  Dat kapsel van lucas..en dat stropdasje, zie het nog zo voor mij !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaah ik ben ook een schaep-fan! heerlijke kneuterigheid!

  BeantwoordenVerwijderen