woensdag 11 juli 2012

Besparen op kleding

in een blogje schreef ons opper blogster (wat mij betreft) Valhalla dat ze 35 stuks kleding in haar kast heeft hangen of liggen. Daar ben ik nog niet uit.
Ikzelf heb denk ik nog minder. Maar toch zijn een paar kledingstukken wat mij betreft onontbeerlijk.
Een zwarte legging, katoenen sokken, naadloos ondergoed (van de hema) 2 bh s een zwempak. Een zwart tuniek, twee warme truien, een nette broek, twee rode hemdjes, een net bloesje, een hippie rok en een hippie jurk en een elastisch rokje. Ook bezit ik nog een jurkje met gaten erin maar kan nog prima als je gaat zwemmen. Snowboots, wandelschoenen en zwarte elegante crocs en slippers van de kringloop.
Mijn winterjas kan echt niet meer.. Die was al tweedehands en is behoorlijk van kleur verschoten.
De man heeft een functie waarbij die overhemden en soms jasjes draagt. Hij heeft twee nette spijkerbroeken en een nette pantalon achtige broek. Overhemden heeft hij er acht van. Dan sokken, korte broek wat strakke witte shirts en een zomerjas/winterjas.

De kinderen hebben meer kleding en vooral de middelste dochter. Die krijgt zakken vol kleding van vrienden. De oudste krijgt kleedgeld. En de jongste heeft ook tweedehands kleding en sommige dingen nieuw zoals schoenen.


  • Koop kleding in de uitverkoop, en niet in het begin van de uitverkoop maar aan het einde van de uitverkoop. Mijn ervaring is dat ik in de vakantie de mooiste dingen voor een prikkie scoor. 
  • Doe net als met boodschappen doen. Maak een lijstje met wat je echt nodig hebt en zet de bedragen erachter wat je er in het uiterste geval voor wilt betalen. Schrap daarna de dingen die eigenlijk niet echt noodzakelijk zijn.
  • Houd een goed voorraad systeem bij. Als je dingen krijgt die te groot zijn bewaar ze netjes bijelkaar. Er komt echt een tijd dat ze het passen. 
  • Wees wijs met de mensen die geven, bak een taart overlaad met complimenten, geheid dat je dan de volgende keer weer wat krijgt.
  • Wees behoedzaam voor de winkel valkuil. Ga in uiterste noodzaak naar de stad en doe dat zo weinig mogelijk. Zelfs doorgewinterde consuminderaars trappen in de koopval die winkeliers slim uitzetten.
  • Koop sommige kleding online, doe dat niet voor basisdingetjes is mijn evaring maar voor een jurkm jeans oid Kijk hier ook eens en dan bij de uitverkoop.
  • Alles wat je je maar kan wensen hangt gewoon tweedehands in allerlei webwinkels en ook bij winkeltjes. Een stad hier in de buurt heeft er twee. En zij hebben ook gewoon uitverkoop. Moet je je voorstellen zakken vol met kleding voor minder dan vijftig euro!
  • Marktplaats do i need to say more?
  • Sportkleding kun je heel goedkoop tweedehands scoren of bij zaken als z.eeman of s.capino Ik geef altijd alle voetbalschoenen door.
  • Geef je kind kleedgeld, het leert ze met geld om te gaan en te zien wat alles kost. Bij ons werkt het prima. AL geef ik voor de andere kinderen nooit 100 euro per kwartaal uit aan kleding.