dinsdag 17 juli 2012

Consuminderige Vakantieplannen

Nu eindelijk duidelijk is wanneer we op vakantie gaan. En ons vakantiebudget is vastgesteld. kunnen we echte plannen maken. De camping in Oostenrijk hadden we al uitgezocht.
De grote storm tent lag al klaar en een bijzet tentje voor de kinderen lag ook al klaar. Totdat man met ene goed idee kwam. Waarom niet trekken? De camping in Oostenrijk is 1400 km dus beter om in twee dagen te rijden. En waarom niet eerst in Duitsland ergens staan dan in Oostenrijk en dan een paar dagen daar. Trekken dus. Maar dat gaat niet met die grote tent. En met een karretje achter de auto rijden is ook niet echt ideaal. Je kan maar 80 en het is niet echt ideaal op de autobahn. En wat nou als de ene de andere hand wast? We verkopen de kar op MP en kopen een skibox van dat geld (hopelijk)
Mooi bedacht, kar op de foto gezet en nu hoef ik alleen het snoertje van de camera te vinden..

Edit: Gevonden onderin de speelgoedkist.... (doet die daar nou?)

Het vakantiebudget is 750 euro voor veertien dagen exclusief brandstof en 200 euro boodschappen budget. Dat is 53,50 per dag. Lekker bedrag weer.. Daar moeten we de camping van betalen en de uitstapjes. Maar voor ons duidelijk.

Nu het andere consuminderige, less is more. Want we hebben niet veel ruimte om dingen mee te nemen. Twee tenten 5 slaapzakken, 4 luchtbedden, een pomp, kussentjes (of voldoet een opgerolde jas?) kleding, wandelschoenen, gastelletje, pannetjes, bekers en een koffiefilter. Mwoah moet lukken...

Iemand nog meer goed ideeën om goedkoop op vakantie te gaan?

Naschrift: Eerder schreef ik over het hand op de knip moeten houden wb de zaak. Voor de vakantie heb ik contant geld gespaard. De helft van de 750 euro, De rest hebben we van een kleine meevaller. Ik ben wel trots te melden dat we op zakelijk gebied weer een buffer hebben van vier nullen door latere betalingen en ook trekt de markt op een of andere gekke manier weer aan.