dinsdag 31 januari 2012

Een heerlijke kou!

Wij wonen in Fryslan en als het begint te vriezen krijgen wij altijd de kriebels.. .komt ie dan nog? Ik ben geboren in een van de elfsteden en hij komt ook vlakbij ons dorp waar we nu wonen langs. 97 was de laatste en dat weet ik nog goed. Wij waren toen bezig in ons eerste huis en de gaskachel was kapot. Voordat alles bevroor moest ie gemaakt worden. Maar wat had die monteur het druk! En dan ook nog een gaskachel..
De dag van de elfstedentocht hielpen wij mijn vader die een koek en zopie tent op het ijs had. Wat hebben wij veel verkocht die dag. Al het geld ging naar een goed doel, en wat hebben we een plezier gehad.

Ik heb de schaatsen dus maar weer eens uit het vet gehaald. Want ik zal ze zo met jongste vriendje even naar mijn schoonvader brengen. Die slijpt ze weer mooi scherp zodat de kinders weer lekker kunnen schaatsen.
Jongste vriendje vind het maar niks buiten veel te brrrrr koud. Het is een geluk dat mijn schoonvader ze slijpt. Vorig jaar kon dat niet en toen moest ik vijf euro per paar betalen bj de lokale schaatsenslijper!
Ik zag dat de ijsbloemen bij ons op de ramen zaten. Ondanks vrieskou moet je altijd blijven luchten. Dan wordt de lucht weer sneller warm. Houd natuurlijk niet de ramen de gehele dag open maar 10 minuten tot een klein half uurtje is genoeg *bron milieubewust huishouden

Vandaag wordt het qua eten weer een voorraadkast dagje. Ik maak een ratjetoe roerbakschotel met paprika en uien. En wat ik nog meer in de kast heb. Helaas geen champingonetjes. Dan braad ik er vier worstjes bij en bak ik de aardappels die over waren van gisteren even op met wat paprikapoeder. Ik heb ook nog een halve ijsbergsla in de koelkast die bereid ik met wat komkommer en cherry tomaatjes.
De dressing maak ik van vier eetlepels olie, een eetlepel azijn, een theelepeltje suiker en een beetje peper.
Mjummie! Wij eten tegenwoordig tussen de middag dus ik moet alweer vliegen!

Wat eet jij vandaag?