zondag 22 januari 2012

Zaterdag bakdag

Door tegenslag (wat is tegenslag, we zijn gezond!) Bemerk ik bij mezelf dat ik toch wel erg strijdbaar word!
Ik heb gisteren een enorme bakslag gedaan.

Dochter met haar vriendinnetje en klein zoontje, staken met uitsteekvormpjes koekjes uit.
Ondertussen had ik deeg gemaakt voor een appeltaart. In de fruitmand lagen nog appels die al erg verrimpeld waren, ik had ook nog wat goudrenetten van de bio boer die over waren. Zo kwam ik snel op de benodigde hoeveelheid appels. Gelukkig had ik ook nog wat rozijnen in de voorraadkast liggen.
Het recept voor appeltaart komt uit het boek Eenvoudig leven van Teunie Link
Dus dat ga ik hier niet overnemen, enig verschil is dat ik een heel ei door het deeg voor de bodem doe. Het blijft dan net wat luchtiger. En als ik appeltaart 80 minuten in de oven stop is die zwart, dus bij ons gaat ie maar drie kwartier... raar he? Koekjes deeg maak ik altijd op gevoel. Bloem, boter in stukjes en wat suiker. De boter is altijd roomboter (zonder toevoegingen). Bestrijk met wat eigeel, in zeventien minuten gefixt in de oven.

 Gisteravond hadden man en ik een feestje wat weer gezellig was. We hebben veel verhalen over vroeger opgehaald. Het was het feestje van de man van mijn vriendin.Ik ken mijn vriendin al 30 jaar (en ik ben 33 jaar) dus die verhalen hebben we genoeg.
Vanochtend moest ik de OV chip kaart van zoon opladen. Een keer per twee weken laad ik hem met 75 euro op. Ik ben een euro per maand meer kwijt dan een maandkaart. En als hij een dagje vrij heeft hoef je het dus niet te betalen. De ov kaart is een anonieme kaart met een gratis 40% abonnement erop. S middags reist hij altijd met 40% korting en als ie na negen uur naar school moet, dan dus ook. Een maandkaart is 140 euro, ik zet er nu altijd iets extra s opzo heb ik uitgerekent dat we dan een extra twee weken aan het einde over hebben. Zoontje en man liggen een tukkie te doen. Ik ga even de was vouwen de kamer opruimen en dochter fijn voorlezen een fijne zondag!