maandag 30 januari 2012

Een kastje per dag en wat mij verder zoal bezighoud.

Ik ben vrij slaperig en erg brak. Helaas komt het niet van een flinke kater. Maar een voor de helft slapeloze nacht. Als ik wakker wordt s nachts dan begin ik te malen over de belastingdienst als groot blauw monster.
De BTW, inkomstenbelasting, naheffing je kan er een mooie wereldreis van maken.
En natuurlijk daar heb je ook naar verdient, edit het zeurstuk er even uitgehaald bij mij is het glas  bijna altijd halfvol

Nou heren en dames genoeg geklaagd van mijn kant hoor. Soms heb je van die dagen. Ik haal erg veel motivatie uit het sober eenvoudige leven.

cadeau s
Ik schreef al eerder dat we afgelopen weken vrij veel verjaardagen hadden. Ik heb dat toch nog wel redelijk low budget kunnen houden. Gisteren gingen we naar een house warming. Ik had twee mooi vaasjes bij de kringloop gehaald. Twee crocusjes bij de w.elkoop en een zak snoepjes voor de kinderen ( wel heel fout kweethet) Er staat dar een inpaktafel en ik heb daar wat folie van meegenomen. Dochter pakte de zak snoep in. En thuis schepte ik wat potgrond in de vaasjes, crocusjes erin klaar. Ik bedacht me dat het ook leuk is om wat houtsnippertjes erbij in te doen (van die fijne). Ik betaalde voor de kringloop spullen een vast bedrag van vijf euro dus ik weet niet wat de vaasjes kosten. Maar veel kan het nooit geweest zijn. De crocusjes kosten 1,25 per stuk. Het snoep een euro. Voor 3,50 mooi cadeau s, vooral als je ziet dat ik eerder deze week 8 euro betaalde voor een potje met een vetplantje erin bij de bloemist.
Ik had er een mooie foto van gemaakt maar ik kan de afbeeldingen niet van de camera krijgen. Mijn man heeft het anders geïnstalleerd op een of andere manier. Die hebben jullie nog te goed
]
Een kastje per dag
Het gaat best goed, ik heb de medicijnen la opgeruimd en mijn kledingkast. Deze week staat de dressoir kast en de zolder overloop op het programma. Het lukt mijn niet om iedere dag echt een kast te doen maar alle beetjes helpen.

Verjaardagen van de jongsten
Die zijn in maart. Onze dochter begint al met plannetjes maken voor haar feestje. Ze mag dit jaar uit. En wil graag zwemmen of naar een indoor speeltuin (niet mijn favoriet)
Ze mag dan vijf kinderen inclusief zichzelf uitnodigen. De verjaardag voor familie vieren de jongsten tegelijkertijd. Als cadeau voor oudste en middelste heb ik bedacht om hun kamer te doen. Middelste is het eerst jarig dus daar gaan we eerst mee aan de slag, het behang is nog prima, maar ze moet een bureautje hebben en ik wil eigenlijk een kast van de kringloop pimpen. Om haar smaak te testen mocht ze uit woonbladen plaatjes knippen en daar een moodboard van maken. De plaatjes zijn geknipt maar het moodboard moet nog gemaakt. Het is best nog wel veel roze maar ook veel dingetjes die echt bij een tienerkamer horen. Ik vind het wel een beetje lastig, want ze speelt af en toe best nog wel met poppen, maar is ook al flink aan het puberen. Dus wat ga ik met haar speelgoed doen? We waren het in ieder geval over eens dat haar kamer meer een chill plek moet worden, en als verassing voor haar verjaardag gaan wij dat voor haar doen. (zo low budget mogelijk en weinig nieuwe dingen)

Wanneer gingen jullie meiden minder spelen?
7 opmerkingen:

 1. Mijn oudste (12) heeft een echte tienerkamer..
  (lees: Heel veel troep) met make-upjes, fotolijstjes, bakjes en zo.
  Maar ze kan ook gerust een halve dag met haar kleine zusje spelen met de mylittlepony's....Maar zelf heeft ze die uiteraard niet meer. (wel knuffels in haar bed).
  Haar kamer is paars (of eigenlijk wit, met paarse accesoires)
  Lastig dat alle verjaardagen zo kort bij elkaar zijn financieel gezien, het is toch een aderlating, vind ik, alleen de boodschappen al..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend dat je niet goed hebt geslapen. Ik wens je veel sterkte want zo te lezen heb je veel zorgen daarin (volgens mij).

  Wat een leuke low budget cadeau's. Dat moet toch wel in de smaak zijn gevallen.

  Ik kom een kastje per dag steeds vaker tegen. Leuk om bij een ander te lezen maar zelf waag ik mij er maar niet aan want ik weet toch al dat het niet goed gaat komen ;-).

  Ook al met de verjaardagen bezig. Heb er ook twee die in maart jarig zijn. Zij worden tien en spelen nog volop en ik laat ze daar ook lekker in.
  Oudste is twaalf en later in haar negende jaar begon ze steeds minder met haar speelgoed te spelen. Zij leest heel veel en knutselde soms. Nu speelt ze helemaal niet meer. Ze vind zichzelf er te groot voor :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend dat je wakker ligt en piekert over die rotte blauwe enveloppen.
  Ik schrik altijd als ik ze in de brievenbus vind....

  Leuk dat je de kadootjes zo low-budget kon houden.
  Ik probeer dat ook, en als ik iets krijg wat ik zelf niet gebruik ook leuk vind, geef ik dat weer door.

  Leuk, de kamers van de meiden "pimpen"
  Veel plezier en succes!

  Ik kreeg rond mijn achtste/negende een "nieuwe" kamer met buro. Dat weet ik nog zo goed, ik was er zo blij mee ;-)

  Fijne week!
  Liefs,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wanneer ze minder gingen spelen, ja dat gaat met vlagen... maar zo'n beetje rond de 10 à 11e jaar. Maar kwam er een meisje dat dol op Barbies was, dan werd er gewoon ijverig met Barbies gespeeld.

  Ik merk aan oudste van 13, dat ze af en toe nog lekker meespeelt en aan het tutten is met de jongste... Onder het mom... "Ik heb dit niet verzonnen, ik doe mee voor haar"... Maar ondertussen zit ze te genieten van het spelen met afdeling roze en knutselen wordt dan ook flink gedaan.

  Wat een leuke cadeautjes heb je gemaakt, super. En je plannen om de slaapkamer te doen voor hun verjaardag is super. Ik denk dat ze er helemaal blij mee zijn. Zeker een gepimpte kast.

  Handig dat je een moodboard laat maken, zit je zeker weten in de goede richting!

  Ik hoop dat je vannacht wat lekkerder kan slapen en lekker uitrust, want zorgen, zeker financiële zorgen kunnen zo'n grote invloed op je hebben... Ik hoop op een mooie en gezellige dag morgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry mijn kinderen zijn nog niet zo groot! Wel goed bezig met dat opruimen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je meedoet met een kastje per dag. Kan me voorstellen dat het niet altijd lukt. Maar het gaat erom dat wanneer je het doet, je niet meteen teveel doet, maar het bij iets kleins houd. Anders wil je meteen een week niet meer, dat is het idee. Het moet juist haalbaar zijn.

  Veel succes en sterkte met het slapen,

  Groetjes, Nelleke (kastje-per-dag)

  BeantwoordenVerwijderen