woensdag 9 november 2016

Vandaag aten we iets met restjes

Vandaag is het druk in mijn huishouden. Ik schrijf daar binnenkort wel meer over. Ik ben nauurlijk bezig aan een blogje over de nieuwe vuistregels van het NIBUD klik

Maar voor vandaag een tip, voor aardappelen die over zijn. Wij zijn met zijn vijven en niet iedereen heeft altijd evenveel trek. Ik schil een aantal aardappelen en soms gaan ze op en soms niet.
de overgebleven aardappelen bewaar ik in bakjes in de grote koelkast.
Vandaag was de dag dat ik de al ontdooide gehakt van een pond ging gebruiken tezamen met mijn overgebleven aardappelen.  Het gehakt was al ontdooid en netjes weggezet met een omgekeerde oude broodzak in de koelkast. Ik had namelijk een beetje gebruikt voor de soep afgelopen zondag en dus moest het gehakt nu wel gebruikt worden.
Ik had voor deze gelegenheid twee preien gekocht bij de markt voor 50 cent voor twee preien er zat namelijk een plekje op.
De kosten waren dus voor nu alleen 50 cent voor de preien. De rest kwam uit restjes en voorraad. klik hier voor het recept:

klik

Ik bewaar ook altijd stukjes vlees uit de sju pan. Soms is er een gehaktbal over of een hamburger of een worstje dat vries ik in. Eens per week eten we dan aardappelen met overgebleven vlees in een sju pannetje.  Als je het snel terugkoelt door het bakje met vlees in een bak met koud water te zetten, kun je het best langer bewaren mits je het hebt ingevroren.

Morgen eten we de overgebleven fussili als maaltijd salade voor mijn dochter een vega, en voor mij een met kip. Ik maak een klein sausje met yoghurt en ketchup en wat kerrie. Ik snijd wat augurken fijn en wat komkommer. voor mij gebruik ik maar twee kleine schepjes fussili.

Voor de mannen maak ik alweer iets uit de oven een lasagna met de overgebleven bolognese saus van koken met Karin.

Deze week moet ik nog wat verzinnen met tomaten, die zijn bijna niet meer goed ;-)