maandag 7 november 2016

Een creatieve oplossing voor douche en shampoo.

Mijn ouders werken in een sportcomplex, daar blijft heel vaak shampoo en douchefris staan. Dat bewaren ze een half jaar. Als de eigenaren het niet op komen halen dan krijg ik een zak met flessen. Tegenwoordig wassen mijn man en ik ons met gewone biologische zeep van Jacob Hooij dat gaat heel lang mee en kost per stuk 4€. Onze haren wassen we met biologische shampoo. De jongste heeft draken douche waarmee hij kan haar wassen en wassen. Hij gaat ook met de badolie variant in bad, met een schepje magnesium.
Maar de grote kinderen gebruiken de gekregen flessen of gekochte flessen douchefris en dochter haar shampoo en conditioner.
Vorige week kocht ik bij de a.ction 2 grote handzeep pompen. Ik had daar mooie actie fotos van maar mijn telefoon viel in het bad afgelopen week en ik was alle fotos kwijt.
De handzeep deed ik in grote statiegeld flessen. Dat bewaar ik voor kadootjes of voor het pompje in de wc. Ik gebruik in de keuken Sonett handzeep. Ik verzamel handpompjes (bij de kringloop) van glas gevuld met het bewaarde handzeep en met een handdoekje en wat eigengemaakte potpouri is dat een leuk kadootje.
De pompen waren €1., per fles. De pompjes en het onderste deel van de grote nu lege action hand zeep pompen gingen in een sopje. Ik week de stickers eraf.
Toen ben ik alle douchefris flesjes gaan verzamelen. De flesjes die ik had gekregen van mijn moeder hé. Daar had ik ook mooie actiefotos van maar die staan dus ook op de kapotte telefoon. De mannelijke douchefris hield ik apart, maar de neutrale geurende dat waren de meeste, heb ik bij elkaar in de pomp gedaan goed geschud en de lege flessen weggegooid. Bij de shampoo hetzelfde. de mannelijke variant van douchefris deed ik ook bijelkaar in een fles en stopte ik in de voetbal tas.
Na geschud te hebben was ik benieuwd naar de geur, maar die was heerlijk. Een beetje sanex achtig.
 de shampoo was ook goed te doen.

Door de pompjes is het doseren zuiniger, ik heb minder flessen in de badkamer minder rommelig dus. En ik wil in de toekomst zelf maken dus daar kunnen die flessen ook weer voor gebruikt worden.
Het nadeel is de grote hoeveelheid lege flessen die ik in de container moest kieperen.
Maar ik heb het nu gebruikt, en anders waren de flessen met inhoud de container ingegaan.