donderdag 3 november 2016

De week

Aan het begin van de week was het nog erg mooi weer. Ik heb de tuin opgeruimd, alles is in ieder geval winterklaar ik moet wel nog het zwembad nog netjes opruimen. Volgende week maar weer.
  
Ik ging met onze zoon fietsen naar de camping die in de herfst erg verlaten is. Het was wel wat wennen fietsen met een pijnlijk stuitje. Weer een voorbeeld van een goedkoop uitje. Lekker spelen voor niets.

Ik ruimde alle zomerspullen op en heb alle mutsen en sjaals en wanten uitgewassen, het schijnt flink kouder te worden Iemand nog belang bij deze schoenen?
 Zoon was vorige week tijdens de training geraakt en zijn knie was verdraaid. Man haalde hem op. Het leed viel mee, maar hij was een kous bandje een scheen beschermer en een bandje kwijt. Het lag ook niet meer op het voetbalveld. Ik voorzag alweer een uitgave. Toch heb ik ze weer gevonden onder zijn bed ;- ( Het is wellicht raadzaam om extra scheenbeschermers te zoeken bij de kringloop om altijd een paar reserve te hebben.
Zo ben ik ook altijd op zoek naar sportbroekjes ;-) Hij had ook nog zijn fiets laten staan, en die bleek gestolen. Gelukkig vond dochter heb deze week weer en zette hem voor haar broer in de stalling

Ik heb weer een groot gedeelte van alle overhemden gestreken. Wel tijdens de regenachtige dagen hoor ;-)

Ik ging deze week met mijn vriendin naar de kringloop in een andere stad en naar een garage verkoop. Ik kocht een sju pan, knijpers, een doppio beker een tuniekje voor dochter een jurk voor mijzelf kerstlichtjes. Uitgaven: jurk met sterren 20€ lichtjes 50 cent. kringloop andere stad 6,50 sju pan 3€ tuniekje 2€ knijpers 1€ en doppio beker 0,50€
Vandaag bracht ik naar onze eigen kringloop twee shoppers. Ik glipte naar binnen om voor een regenbroek maat L te vinden. Iemand hier nog één ter overname? Niet gevonden maar wel een gymtas met Mario! voor zoontje,scheenbeschermers en een autotje voor €2,-Alles was nodig, de sjupan heeft een fantastisch formaat, de scheenbeschermers zijn voor klein zoontje die had er geen. De gymtas voor gym van school en de auto niet nodig wel leuk ;-)
Kleding was ook mooi meegenomen.
Toen ik gisteren terug kwam, stond er van mijn blogvriendin Kopka een hele grote doos met alle kleding voor mij en dochter! Ik ben er zooooooo blij mee.
Want twee jurkjes is niet zoveel ;-)

Gisteravond deed ik het haar van mijn prachtige dochter heel mooi.

Vanmiddag komt mijn zusje met haar man even langs, die gaan in ons dorp naar de kapper. Van de moeder van mijn zwager kreeg ik een zak met moesappels. Als verassing maakte ik voor vanmiddag appelflappen. Zonder suiker! Gewoon een heel klein beetje agavestroop gebruiken en kaneel en rozijnen. Bestrijk de flappen met koffiemelk. En we hebben wat lekker warms bij de koffie. Alhoewel de kinderen en de visite ik niet natuurlijk ;-)

Voor vandaag wil ik perse de douche nog schoonmaken, en de kamer van dochter onder handen nemen. Ik heb de aardappels al geschild, het stoofvlees gebraden in mijn nieuwe sju pan. In die pan zat een beetje aanslag. Ik heb er soda ingedaan en heb schoongekookt. daarna even in de vaatwasser en klaar voor gebruik. Ik heb al opgeruimd, de wc gedaan en appelflappen gemaakt. Nu maar weer verder.

Uit de huishoudknip:

Totaal 431€ budget is 650€