donderdag 17 november 2016

Herfstige kleuren, en ons huis.

Ik houd zo van de herfst! Samen met de winter is het mijn favoriete jaargetijde. Ik vind de zomer vaak te warm. Bovendien hoef ik dan niet telkens in onze tuin bezig....


Zoontje zocht takjes en mooie bladeren om bij zijn dino's te leggen. Hij maakt een dino wereld.
Vandaag heeft ons kereltje vrij, er is leerlingenbespreking, en hij wordt ook besproken. Hij heeft nog veel moeite met de stof in groep 3 op de speciale basisschool. Hij heeft het er wel erg naar zijn zin. Dus ik hoop dat hij het redt en niet naar het SO hoeft.ons huis

 Sinds april 2001 wonen we in deze woning. Eerst huurden we het een aantal jaar, maar een paar jaar nadat we het huurden kregen we de gelegenheid om het huis te kopen. Uiteindelijk hebben we dat gedaan. En namen we bij de erg kleine vraagprijs (117000) een bouwdepot van 25000) Daar hebben we de kamer van verbouwd, de bijkeuken vergroot, een keuken geplaatst een schuur geplaatst en de achtertuin gedaan. In de loop der jaren kregen we een nieuwe CV ketel, nieuwe kozijnen in de voordeur en in de badkamer en het huis is buitenom geschilderd.
Het is niet een erg groot huis, maar ook niet erg klein. De grote kinderen hebben een grote slaapkamer
 Slaapkamer zoon

 verbouwde bijkeuken 

 kleinere slaapkamer jongste


 onze slaapkamer vorig jaar opgefrist

 Zolderkamer waar dochter slaapt

 De nieuwe keuken gerenoveerd

 open keuken gemaakt

 andere kant zolderkamer dochter

 het uitzicht!


We hebben de kamer van oudste zoon en van onszelf vorig jaar opgeknapt. Glasvezel behang, een nieuw bed en tweedehands gordijnen.
Dat is echt een tip, als je gordijnen wilt hebben check marktplaats, daar kun je voor een luttel bedrag vaak hele goede gordijnen overnemen. De gordijnen van zoon komen ook van marktplaats.
De zolderkamer van dochter staat dit jaar nog op de planning. Er komt een extra dakraam in en het kozijn wordt vervangen.
De keukenapparatuur is bijna allemaal vervangen en de keuken is opnieuw gespoten. 
Volgend jaar willen we de ramen op de bovenverdieping laten vervangen.
We hebben soms gedacht aan verhuizen, met de aflossing en de verbouwingen moeten we het kunnen verkopen. Toch als we zien wat we verstandig terug kunnen kopen, valt het me tegen. Een nieuwbouwwoning van laten we zeggen 230000 euro is beter geïsoleerd, maar heeft het uitzicht niet zoals wij dat hebben. Bovendien zijn de slaapkamers vaak kleiner, maar de woonkamer veel groter.  De lasten gaan sowieso omhoog in die situatie, we hebben nu niet een grote hypotheek, dat geeft ons ook de vrijheid om rond te komen van één inkomen. We zouden ook een huis kunnen kopen in de grotere stad van onze gemeente. We zijn nu namelijk veel geld kwijt aan het ov voor de grotere kinderen en de eigen bijdrage van de taxi voor de jongste. Maar ons sociale leven speelt in dit dorp af, we hebben de financiële ruimte voor straks een studerend kind en ik kan niet zo goed tegen veranderingen. Bovendien houd ik van dit huis waar bijna alle kinderen zijn opgegroeid en ik altijd kritisch moet wezen op wat erin het huis komt. Het is wel woekeren met de ruimte. vooral opbergruimte, en daarom ben ik altijd aan het minimaliseren. Als vind ik dat het mij het laatste jaar steeds beter lukt.