woensdag 16 november 2016

De kleine geneugten

Er zijn van die kleine dingen die je dag helemaal compleet maken.  Zoals een kop koffie met opgeklopte melk en voor jongetje chocolade pepernoten en poeder chocolade melk. Juist gemaakt van cacao van de bio winkel. Voor deze gelegenheid gebruikte ik onze opschuimer.

Gisteren was man aan het overwerken, ik maakte voor mijzelf een volkoren wrap. maar voor de kinderen maakte ik poffertjes. volgens het recept van Teunie. Google maar poffertjes/ eenvoudig leven. Het is gemaakt van een gistdeeg, dus maak het smiddags alvast even eerder klaar. ik heb een gietijzeren poffertjes pan, die ik met regelmaat van de klok tegen kom bij de kringloop.
  Ik had een hele oven schaal vol met poffertjes gebakken. daar was natuurlijk veel van over. In gekregen diepvries zakjes vroor ik ze per portie in. Een kind die lekkere trek heeft kan de poffertjes ontdooien in de magnetron en daarna verwarmen in de magnetron. veel goedkoper dan de poffertjes uit de koeling bij de supermarkt.Verder was ik gisteren in de stad met mijn vriendin. Ik kocht wat nagellak spulletjes voor dochter (5-12) en wat andere dingetjes bij de a.ction. Brood, wasmiddel, volkoren wraps bij de x.enos, cool bear bij een reform winkel, een ponnetje bij de z.eeman, diksap bij de k.ruidvat (reclame). Het kost me heel weinig moeite om bij de 'leuke'decoratie dingen langs te lopen. Alhoewel ik wel een kaars heb gekocht voor de kandelaar in de vensterbank.
S avonds heb ik de 5-12 route nog even vervolgd op marktplaats. Ik kocht voor zoon wat longsleeves die nuttig zijn en nodig maar als cadeau worden opgevoerd op 5-12.
Voor man kocht ik een pukkel om mee te nemen naar zijn werk met zijn eten erin.
En voor dochter kocht ik nog een skinny jeans voor 10€ nodig, en een nuttig kado.


Verder was het een hele leuke dag, maar moet ik vandaag toch wel weer even aan de bak. Het huishouden is blijven liggen en dat kan ik vooral aan de stapel was zien. Bovendien wil ik de stofzuiger nog even door de kamer trekken en het is woensdag gehaktdag dus daar wil ik ook nog van profiteren vandaag.