dinsdag 1 november 2016

Een open dag voor een prikje

Omdat gespaard geld keihard vrije tijd oplevert nu of later is het mij er erg om te doen de vierhonderd euro ruimte in mijn budget keihard te sparen.
Toch moest mijn man een paar wandelschoenen hebben. Hij loopt bijna iedere dag negen kilometer dus een paar goede schoenen zijn onontbeerlijk.
Een paar maanden had hij gewandeld op een paar oude eccos maar daar kreeg hij last van knellingen.
Wandelschoenen zijn best duur. Dus ik kakte er wat tegenaan, maar man hakte de knoop door. Bij de schoenen grootgrutter hadden ze meerdere paren en voor een goede prijs. Neppers maar vast ook wel goed om mee te wandelen. We kwamen in de stad en parkeerden de auto op het grote plein. Dat was gratis parkeren. Toen zag zoontje die mee was de brandweer, en ik herinnerde me een open dag van de gemeente. Ik spoorde man aan om naar de grootschoen grutter te gaan. Zoontje had de middag van zijn leven!   we hadden zo'n dorst gekregen van dat gespring, Maar ja ons bent zuunig. Ik zag dat er ijs was maar zoontje taalde er niet naar. Ik heb zelf een kleine flesje water gekocht voor de naoorlogse prijs van vijftig cent.
Het hele gezellige uitje heeft ons dus vijftig cent gekost. Tip is dus, ga op zoek naar open dagen, doe het beter dan ondergetekende en neem je eigen water mee ;-)