maandag 14 november 2016

Cadeautjes

Met een slimme cadeautjes inkoop, kun je veel geld besparen. Ik zag laatst bij Kopka klik ook een post erover, het viel haar op dat de post bijzonder hoog was geworden. Hieronder beschreven hoe ik het doe. Vul gerust aan met je eigen tips en tricks.

Sinterklaas kapoentje gooi wat in mijn schoentje
De Sint is weer in het land, en koop cadeautjes met verstand. Ik verzamel het hele jaar door cadeautjes bij de kringloop uitverkoop bakken etcetera. Mijn wekelijkse kringloop rondje levert het meeste op. Niet alleen kleine schoencadeautjes, maar ook nieuwe verpakkingen, (met de slingertjes er nog aan) met kaarsjes of vaasjes, potjes, knikkers, nieuwe knutsel spullen, thee, in een nog nieuw thee blikje enz. . Jongste had zaterdag in de schoen een  zakje van Piet, van vorig jaar uit de kringloop met pepernoten erin, en een horloge van planes bij een uitverkoop tafel voor €2,-
Ik heb nog drie lego auto's van marktplaats facebook gekocht voor €2,50 per stuk. Die krijgt hij nog een keer in de schoen. En wat snoeperijtjes. Vaak ook een keer een chocoletter. 
Voor pakjesavond doen we het dit jaar ook rustig aan. Ik maak iets zelf voor de kinderen en man.
Voor man badbruisballen, die houdt van badderen, en voor oudste zoon 
Cute! Could also swap out for mini bottles of water with little bottles of flavor! !!:  foto van pinterest

Oude legopoppetjes omgetoverd tot kapstokjes, leuk voor in een stoere jongenskamer! #kringloop:   www.ane.anderssoensdergaard.dk van pinterest

Dit leek me leuk voor zoontje te maken.
Bath paint idea for kids:
Make a cell phone holder from a lotion bottle:  en dit voor dochter. pinterest

Ik vind surprises wel leuk, maar ik maak liever iets waar ze wat aan hebben. 
Jongste zoon krijgt een tweede hands DS die ik van marktplaats kocht voor 30€ de grote kinderen kregen dit jaar beide een nieuwe telefoon en dochter een ipad voor school, daarom krijgt zoontje wat meer. De oudere kinderen krijgen iets voor ongeveer 10€. oudste een leuk shirt, middelste krijgt nagel verzorgingsspullen. Voor man heb ik een mooie tas gekocht. En voor mijzelf wil ik iets voor in de keuken kopen. Het meeste tweedehands. De kinderen krijgen dit jaar een Tony Chocoloni chocoladeletter in de actie bij de D>A> voor €3,20 per stuk. Totale kosten 70€. Voor het eten maak ik ook wat lekkere dingen. Het gaat om de traditie. De pappa die op de deur bonst, zes gooien om pakjes te geven aan een ander ;-) en warme chocolademelk.
Aan cadeaus met kerst doen we niet.

Verjaardagen
Wij hebben ieder jaar terugkerende verjaardagen. Er zijn enkele trucjes die ik gebruik om de kosten in de hand te houden. Voor jongere neefjes en nichtjes koop ik speelgoed met spaarkaarten. De plaatselijke super heeft gratis zegels die ik spaar, en die krijg ik ook wel van deze of degene. klik
Ik zoek in de loop van het jaar cadeautjes via die spaaractie. Zo had ik een keer een paard op stok die geluid maakte, lego, een puzzle mooi cadeaus die me uiteindelijk niets hebben gekost.
Voor de oudere neefjes en nichtjes staat het bedrag op 10€,  bij broers en zussen van mijn kant doen we niet aan cadeaus. Met vrienden gaan we uit eten eens per jaar, dan betalen we ons eigen eten. 
Voor onze ouders kijk ik niet echt naar wat iets kost, maar het is nooit duurder dan 25€. We hebben een keer een CD gegeven aan mijn schoonmoeder, dat was dat jaar best duur, maar dan kopen we het jaar daarop voor wat minder een cadeau. Mijn ouders hebben we dit jaar een beleving cadeau gedaan, we gaan naar een tentoonstelling van Russische schilders. Daar gebruik ik de declaratie opbrengst voor. Dat moet ik misschien even uitleggen, mijn man declareert de kosten van parkeren enzovoort van het hele jaar ineens bij zijn baas. De opbrengst daarvan gebruik ik voor dit cadeau. En om niet te duur uit te zijn, maak ik een mand met lekkers. Zoals eigengemaakt appelflappen en of broodjes ik neem thermoskannen koffie mee. Als je vol zit heb je ook niet zoveel zin om dure lunches in een museum café te gebruiken.

Zelfmaak kado's
Iets wat zelfgebakken is; Een Appeltaart op een gebaksbord of plateau bij de rommelmarkt vandaan, een vaas bij de kringloop met een bos bloemen van klik,  terracotta potjes met schoolbord verf en kruiden plantjes (met de 30% sticker eraf gekrabt),
 jam 

Eigengemaakte koekjes, in een koekblik van de kringloop (kijk ook eens op pinterest voor inspiratie) Voor mannen een biertje met een mooi glas, een theepot met een mooi kopje en thee en bonbons, een oplaadstation, (een groter houten bakje voor post) en de beste tip: bonnen voor een half uur schoonmaken, massage, auto wassen, gras maaien, rug kietelen bedenk maar wat!

1+1 gratis
Maak een verrassingspakket voor lieve mensen, met producten die je eerder in de actie hebt gekocht. Gebruik VVV bonnen die je nooit hebt gebruikt of waardebonnen die je hebt gekregen om met korting dingen te kopen. Zo kocht ik ooit hele mooi theeglazen van DE, met de waardepunten die ik ooit kreeg van een oud vrouwtje. Degene die ik het gaf met lekkere groene thee was er erg blij mee.

moederdag en vaderdag.
Een bezoekje is al heel leuk, maar ik geef ook altijd een klein cadeautje, bestseller is bloempotjes van de rommelmarkt of de kringloop met voorjaarbloeiers erin voor de moeders.  Of een afgeprijsde kerstboom aardappel mand van de w.elkoop met aarde en aardbeienplantjes van eigen stek.
Voor Vaderdag een tijdschrift met een mooie foto van de kinderen in een lijstje, die je in de loop van het jaar hebt opgescharreld.

Cadeautjes voor vriendjes.
De jongste gaat niet vaak naar feestjes. Ik kijk eerst in de kado tas of er wat leuks in zit. Voor de oudste kinderen is het budget 5€

Cadeaus voor de kinderen
Wij geven elkaar geen cadeaus, maar de kinderen krijgen voor 50€ een cadeau.

Budget; kinderen verjaardagscadeaus €150
Cadeaus verjaardagen: €100 per jaar en dat is nog veel ;-)
Sint: €70
cadeautjes die ik bij de kringloop koop gaan in de stroom mee en betaal ik van het boodschappen budget.Eerst tot zover, heb jij nog goede tips?