woensdag 5 oktober 2016

Kleding voor zoon

Afgelopen zaterdagmiddag ging ik met de oudste zoon kleren kopen in Leeuwarden.
We gingen met de bus, want dat is het goedkoopst. Zoon heeft een abonnement en kan tot Leeuwarden reizen. Helaas konden we niet anders dan op zaterdagmiddag. Zoon voetbalt op zaterdagochtend, moest werken op zondag en doordeweeks gewoon naar school natuurlijk.
Moeten is altijd een beetje een vervelend woord. Maar in dit geval was zoon al heel erg uit zijn kleding gegroeid. Gelukkig paste zijn winterjas nog. Vorig jaar kocht ik via marktplaats voor 10€ een wollen houwtje touwtje jas. Er hoefde alleen maar een sjaal bij.
De wanten waren ook te klein, maar die zoek ik bij de kringloop. De basics koop ik bij de action of biocotton bij de H&M of WE daar had hij nog wel genoeg van.
Eerder kreeg zoon kleedgeld. Nu ga ik eens per half jaar veel met hem kopen. Ongeveer voor 300€ ik koop dan ook nog regelmatig wat bij de kringloop of marktplaats voor hem. In het geval van de kringloop gaat het vaak om een paar euro die ik bij het algemeen budget op tel. 
Dit jaar krijgt hij als extra een pak/kostuum. Dit heeft hij nodig om zijn PO te presenteren en voor zijn vervolgopleiding. Hij is denk ik wel uitgegroeid bijna dus dat is een investering voor de termijn.
Zoon heeft nogal een hoge pet van mijn smaak op, dus ik mag altijd mee ;-)
We slaagden goed. 
We kochten truien en een heerlijk gevoerd vest bij de America today, hij heeft hem nu al dag en nacht aan. Flink wat spijkerbroeken en een paar schoenen en ook een sjaal zoals je bij de jas kunt zien.
Deze maand had ik ook nog de uitgave van een nieuw trainingspak en een bijbehorend tshirt. Maar dat verantwoord ik in een andere blog.
Het was een fijne dag en we hebben zijn kast weer goed aan kunnen vullen.
Hij had eerder allemaal spijkerbroeken met van die scheuren. Die waren behoorlijk ingescheurd. Beppe naait ze een beetje in zodat hij die ook nog aan kan en hij helemaal klaar is voor de winter!

Dochter is in juni nog wezen winkelen, maar die heeft een nieuwe winterjas nodig. Dat wordt de volgende maand.
De kinderbijslag is weer gekomen en daar betaal ik deze kleding van. 

TIP: Voor consuminderaars: Je kunt, en dat heb ik ook jaren bij de oudste kinderen gedaan ieder kwartaal, maand of half jaar kleedgeld geven. Op de NIBUD site staan daarvoor bedragen. Bij mij was het €125 per kwartaal. Maar toen groeide zoon van 1.64 naar 1.71 in een zéér korte tijd. Toen moest hij gewoon nieuwe kleding hebben. Zoon gaf ook aan liever met mij te gaan winkelen ik ben natuurlijk wars van reclame ;-) En kijk ook naar de kwaliteit en prijs van kleding. Bovendien heb ik een neus voor wat hem staat. :-) Kies je voor het laatste maak dan ook een budget gebaseerd op het NIBUD.

TIP: Stel het budget niet al te hoog, het maakt kinderen creatief. En in het geval van mijn zoon, die heeft klasgenoten die dure kleding hebben van allerlei merken. Zoon vindt dat echt belachelijk. Hij is opgevoed met tweedehands kleding ;-)
Krijgen jou kinderen ook kleedgeld?