donderdag 8 oktober 2015

Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper

Eerder droeg ik mijn haar altijd lang en was ik dus in jaren niet meer naar de kapper geweest. Dat scheelde natuurlijk ook een boel geld. nu heb ik gekozen voor een boblijntje, erg leuk. We zijn er erg opgesteld dat de kinderen er een beetje netjes uitzien. Zo mag oudste zoon niet van ons met de joggingbroek naar school.
Zoon 1 gaat eens in de zes weken naar de kapper, en dochter eens in de drie maanden. Dan wordt het in een kittig modelletje geknipt.
Tegenwoordig wil ze het ook graag verven.
Zoontje 3 gaat eens in de twee maanden. En man ook.
Het verven van dochter deed ikzelf, dan kocht ik haarverf bij de D.A voor 1+1, er gaan twee flesjes doorheen. Ik kocht ook ooit correcte bio, maar toen kon ik helemaal een kapitaal afrekenen.
Zo kwam het, dat wij best een boel geld moesten betalen voor de kapper.
Zoon 1 eens in de 6 weken €16,75, ook voor man was het die prijs en. Totdat ik bij een kapster met de kapsalon in de garage terechtkwam. 
Ik betaal nu voor de oudsten 12,50 per keer (zelfs met het kittig model van dochter) en voor zoontje 10€ Dochters haar is laatst ook door haar geverfd en toen moest ik €27,50 betalen. (Knippen en verven)
Ik bespaar maar liefst €4,25 per keer per persoon. Met dezelfde kwaliteit en zelfs nog beter vinden wij ;-). 

Ik betaalde voor alleen het haar knippen bij de oude kapper gemiddeld zo'n €45 per maand en voor haarverf per maand ongeveer €10 Dat is €55 per maand. (Gemiddeld want we gaan zoals gezegd eens in de twee maanden naar de kapper, oudste wat vaker)
Nu betaal ik €30 exclusief verven dat is nog €7,50 per maand is €37,50. 
Een besparing van €17,50

Hoe hebben jullie de kapperszaken geregeld?

NB in mijn kasboek is er niet een apart budget te vinden voor de kapper, omdat alles rechtstreeks naar de spaarrekening gaat. Zie ook hier