dinsdag 27 mei 2014

De geldboot en prioriteiten

Het valt mij op, dat als je rigoureus aan het opruimen bent, het huis op het hoogtepunt bepaald neit het toonbeeld van orde en netheid is.
Overal staat wel wat. 
Zo vonden we een soort van CITO toets van hem gemiddeld 90 punten !
Zijn ambities waren toendertijd naar de Mavo/Havo klas en met computers werken. 
Uiteindelijk heeft hij het VWO afgerond en is hij IT er geworden. Follow your dream.

De geldboot gaat komen, want dat is door de accountant vrij precies uitgerekend.
Maar de blauwe brieven zijn nog niet binnen, verstuurd 2 april..
in ieder geval is het goed om even te kijken welke potjes gevuld moeten worden. En kijken waar we echt geld voor moeten reserveren.

Een echte tip daarin is: Geef je ogen goed de kost... En bepaal op voorhand wat je heel belangrijk vind. Bijvoorbeeld. onze oude bank was versleten. Ik heb er voor gespaard om te vervangen door mijn afschrijvings potje interieur. Toch vind de consuminderaar in mij het zonde om met drie opgroeiende kinderen een dure nieuwe bank te kopen.
Ondanks dat ik geld er voor gereserveerd heb. Daarom ging er al twee jaar een plaid over de versleten plekken op de zittingen. Totdat ik mijn wekelijkse rondje kringloop maakte en buiten een bank zag staan (later hier meer over) er zat nog geen prijs op en de verkoper vroeg mij wat ik er voor wilde betalen. €50 euro heb ik er uiteindelijk maar voor hoeven betalen. Gewoon van mijn boodschappenbudget. De rest van het meubel potje kan onaangeroerd blijven en ik heb geen pijn in mijn portemonnee. En ik hoef er ook niet iedere keer aan te denken wanneer de kinderen ergens op of af springen.

Van de geldboot moet en er wel enkele dingetjes betaald worden.

Als het hard regent klettert het water door de oude schoorsteen. zo maar op onze houten vliering die dreigt te verrotten. Het heeft echt prioriteit om dat te laten doen. 

Verduisterende gordijnen op de slaapkamer achter en verduisterende rolgordijnen in de badkamer/ woonkamer. Die zijn echt heel prijzig maar ik ga er nu wel echt in investeren.

Opknappen van de slaapkamers van de kinderen

Dan is er ook nog wel een tweede lijst.. Maar die heeft niet het meeste prioriteit.


Hoe ga jij om met extra geld?

9 opmerkingen:

 1. Ook hier worden dé belangrijke zaken onder de loep genomen. Wat moet dat moet. Rest wordt verdeeld, want het hoeft (in onze ogen) en mag het niet direct op.
  Wat een meevaller met de bank. Kunnen jullie er weer jaren tegenaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eerst op de spaarrekening en dan als we het ergens voor nodig hebben, goed uitpluizen wat voor ons de beste/voordeligste optie is. bevalt erg goed. erg blij met deze luxe dat het zo kan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meubels zijn hier, op 1 kast na, allemaal van mp of van familie. Inderdaad zonde van het geld met opgroeiende kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vandaag kwam het vakantiegeld binnen , hoppa naar de spaar.

  deze zomer moeten de windveren geschilderd, wacht ik met smart op mijn tuinkasje en moet eigenlijk het pleintje achter ons huis opnieuw gelegd...

  money money, money :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms heb ik er al iets voor in gedachten, anders gaat het gewoon op de spaarrekening en eindigt het meestal bij de hypotheekaflossing of in de buffer. En meestal doe ik dan ook wel wat extra's, bijvoorbeeld wat mooie kleding ter vervanging van oude dingen, of een uitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He, die Tupplur rolgordijnen van de ikea die verduisteren ook super goed. Vooral de donkerblauwe. Houden ook nog een pak warmte tegen in de zomer. En ze zijn echt niet zo duur :)
  Fijn van die bank joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Extra geld zet ik meestal op de bank.
  Wat leuk dat je voor maar 50 euro een nieuwe bank hebt gevonden zeg! Wij hebben een oude chesterfield, die kapot is. Maar ik vind het ook zonde om te vervangen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ten eerste: wat een leuke blog heb je!
  Dan het antwoord op je vraag, ik vind het heel moeilijk om extra geld niet meteen uit te gaan geven. Ik heb nog zoveel wensen in het huis en we hebben al zo vaak dingen moeten laten omdat er geen geld voor is, dat ik vaak meteen aan het klussen sla en uitstapjes wil maken. Gelukkig bespreek ik het meestal even met mijn man die me er dan aan herinnert dat niet alles ineens op moet en het ook verstandig is om wat achter te houden voor de APK enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit soort blogposts is broodnodige kost in deze magere tijden, zou mijn vriendin zeggen. Ik ben het met haar eens. Maar ik heb het dan ook met haar getroffen. Ze is trouwens ook ICT'er en ZZP'er en van huis uit zuinig. Zo hadden we laatst een afgedankte chesterfield cadeau gekregen van onze buren. We waren al op zoek naar een bank maar we denken deze chesterfield te laten repareren om hem weer in zijn oude glorie te herstellen. Soms is dat goedkoper dan een hele nieuwe bank aan te schaffen. Het gaat immers om waardebehoud... Iets wat mijn vriendin ook zou zeggen lol

  BeantwoordenVerwijderen