maandag 2 juni 2014

Kinderfeestje spokentocht BUDGET

Soms is het fijn om temidden van de rotzooi te gaan zitten bloggen.
Na een lang weekend met dito rotzooi moet ik eerst even wat letters neerkwakken voordat ik verder kan.. (of uitstel? grrr dat zou ik afleren :-))

Man heeft donderdag geklust in het huis, en onze oude bank is opgehaald door een jong stel dat net ging samenwonen.
Zij blij wij niet minder blij want anders weet ik niet precies hoe ik dat bij de milieustraat had gekregen. Vrijdagmiddag ben ik druk bezig geweest met het voorbereiden van het feestje vna middelste.
Ik ben zoals jullie weten van het creatief met weinig, dus geen dure kinderfeestjes voor ons.
Overigens zie ik dat de laatste tijd steeds minder kinderfeestjes worden gevierd, of dat een consequentie van de crisis is weet ik niet, maar het feit ligt daar.

Toch is een kinderfeestje een kers op de taart. En hoeft niet duur te zijn.
Afgelopen vrijdag organiseerde ik een feestje voor onze dochter van 12 jaar.
Ze zit in groep 7. We gingen een spokentocht doen ik had mijn zoon en zijn vriend gevraagd om mee te denken en te helpen met de belofte dat ze hiervoor wat geld konden verdienen.
Uiteindelijk zijn ze de hele middag bezig geweest met bedenken en uitvoeren.

S middags had ik de jongste naar oma gebracht zodat ik mijn hadden vrij had voor het buffetje wat ik had bedacht voor het feestje.

Om 19:00 kwamen de meisjes, eerst deden we de kadootjes. Dobbelen doen we niet meer aan dus de meisjes gaven de kadootjes gewoon. Dochter kreeg ook elastiekjes voor loom of id?
Ik heb dat op facebook weleens gezien. Maar was er zelf nog niet mee bezig ik vind die sets ook nogal duur. Nu heeft ze elastiekjes en zal ik wat spijkertjes in een latje slaan. Dat spul is erg ragegevoelig net als scooby doo. Dat kun je nu bij plastic tassen vol bij de kringloop kopen.
Maar goed we zullen er wel iets mee moeten want een zo; n zakje heb je ook niet veel aan.
Maar ik dwaal af.
Eerst had ik een buffetje gemaakt met twee soorten soep, aardappelsalade, 4 stokbroden, gevulde eieren, burgers en vega burgers. Foccacia broodjes en verder wat sausjes.
Ook sla/fruit en drie soorten tomaatjes.
De meisjes vonden het heerlijk, ondertussen bracht ik jongste zoon in zijn bed. Die vond het machtig interessant.
Het was al kwart over acht toen het eten voorbij was. Daarna gingen we totdat jongste sliep bingo doen. Ik had wat chocolade repen gekocht en vaasjes bij de kringloop, een boedah die ik in de kast had staan, een fotolijstje en wat kleine douche artikelen.
De meisjes vonden het prachtig. Het heeft me 4 euro gekost.
Daarna gingen de meisjes karaoke doen. Dat hoeft niet zo ingewikkeld.
Wij hebben een computer op de televisie. Ik was vorige week woensdag griepig en heb op de bank zittend een afspeellijst gemaakt, door eerst de top vijftig te belezen en op een ander tabblad het liedje opzocht en toevoegde aan de afspeellijst. Dochter heeft voor haar zanglessen een klein versterkertje met microfoon, ideaal voor de karaoke. Ondertussen was ik mij aan het verkleden.
als waarzegster. Zoon zijn vriend had de bol lamp van de overloop gehaald. Zodat het mijn waarzegger bol zou zijn. Ik deed een foute hippie jurk aan. Een band in mijn haar en een zonnebril op. Ik was een waarzegger. Ik klopte op de voordeur. De meisjes vonden het prachtig ik had voor alle meisjes een toekomst voorspelling op papier geschreven. Ze moesten om de beurt bij mij in de gang komen om de toekomst te horen. Dan namen ze het briefje mee en mochten niets zeggen totdat iedereen was geweest.
Daarna moesten ze elkaars toekomst voorspellen. voor ieder goed voorspeld punt kregen ze een lollie.

Daarna gingen we nog een potje bingo doen, en toen was het zover:
De jongens gingen op pad want we gingen een spokentocht doen.
Ik had allerlei opdrachten bedacht en de jongens hadden een aantal spannende interacties bedacht.
Het was nog niet helemaal donker en dat was maar goed ook want de meisjes vonden het best spannend.
Na wat opdrachten gingen we het plaatselijke bos in. De jongens hadden een pop/ skippybal in de bomen gehangen. Die lieten ze toen we eraan kwamen uit de bomen knallen fantastisch effect.
Vooral bij de meisjes die gilden! Ik speelde een oude dame die eerst een spookverhaal had bedacht over een kluizenaar die in de nacht van 30 op 31 mei ieder jaar komt spoken..

Daarna kwamen de jongens met een masker op uit de bosjes rennen met maskers op..
Zo hadden ze drie keer fantastische effecten bedacht en de meisjes gilden het uit.
Het was hartstikke leuk. en spannend. Het was het mooiste feestje ooit zeiden de meisjes.
Toen ik thuis kwam had man de tafel opgeruimd maar helaas ook al het lekkere eten weggegooid. Dat doe ik zelf nooit omdat ik nooit eten weggooi. Restjes van een bord wel hoor, maar het deed mijn consuminderhart wel pijn. terwijl het hartstikke lief was dat manlief alles zo had opgeruimd. mijn man bracht de meisjes weer thuis. Een aantal meisjes verzuchte dat het 't mooiste feestje ooit was.

Maar nu moet ik eerst aan het werk met deze stapel....