donderdag 15 mei 2014

Weekendje weg op budget

Voor ons 12,5 jarig huwelijksjubileum gingen we naar een huisje in Zuid Limburg.
Die boekte ik via een last minute, maar toch nog een behoorlijk bedrag.
Ik had er een potje voor maar, men, mijn consuminder hoofd zat mij behoorlijk in de weg. Gelukkig komt er nog een geldboot aanvaren binnen nu en pak m beet binnen een maand.. Wie zal het zeggen. Er is niets zo grillig als een vrouw en de belastingdienst.

Omdat de interne consuminderaar in mij altijd rekent heb ik ook alle vakanties en uitstapjes budgetten en kasboekjes.
Het leek me in het kader van opvoeden een goed idee om de oudste puber van bijna 15 de verantwoordelijkheid te geven voor het kasboek. Daar had hij naar een dag alweer schoon genoeg van.. Maar toch.. Het liet m weer even nadenken.

Het parkje was erg mooi maar niet veel te doen voor de kinderen. En met onze jongste brandnetel, was het vrijdag eerst even wennen.
NA een paar blikken in de kranten en op de internets leek het mij leuk om een of ander dierenpark aan te doen. Het G.aia park in Kerkrade is zo'n park maar kost €19,50 euro per persoon voor ons gezin 3 personen. En twee personen voor € 17,50. Het zou een spontane actie zijn geweest waardoor het voor ons gezin maar liefst €93,50 hebben gekost.
We gaan nooit naar een dierenpark onze oudste kinderen zijn 1 keer in Emmen geweest maar toen waren ze 5 en 3 jaar. Na enig gezoek kwam ik bij Tierpark Aachen. Dat was even ver rijden maar was maar €21 euro voor een familikarte. Bij de buren is het ook altijd goedkoper..
We zijn er meteen maar naar toe gegaan. Het was 25 kilometer van ons park. En een grote aanrader. Ik had broodjes gesmeerd --) een hele hoop (pubers in de groei vreten de oren van je hoofd)
Een pot koffie gezet en pakjes melk meegenomen en een fles aanmaaklimonade. Ook had ik er een pak mini gevulde koekjes in gedaan. En koffiemelk en stevia zoetjes. Onze dochter had een erg handige rugzak waar je van alles in kan doen.  En makkelijk op je rug kan dragen.

In het begin van de route was er al vrij snel een uitgebreide speeltuin met enorm veel picknick tafels en bankjes. Er zaten hele families met grote picknickmanden. Ik kan me niet heugen dat het in Nederlandse parken zo geregeld is, waar ik geweest ben was er bijna geen mogelijkheid tot het zelf meenemen van eten, en werd zoveel mogelijk gestimuleerd om frieten te kopen op een duur terras.

Maar we hebben heerlijk genoten van de zon en ons broodje, alles was zo weer opgepakt en konden weer de route vervolgen. Het was niet een dierenpark met leeuwen ofzo, maar met kippen en geiten, struisvogels en twee aapjes onze jongste vond de pinguins het mooist.
Een leuk uitstapje voor €21 euro.

De volgende dag wilden we gaan zwemmen. We hadden kunnen kiezen voor M.osaqua in Gulpen.
Dat was per persoon €8,95 keer 5 = 44,75.  Maar mijn man keek weer over de grens en toen kwamen we bij http://www.aquana.de/ Daar betaalden we €30,30 en 2 euro voor parkeren.
Je kon ook weer gemakkelijk eten mee naar binnen nemen. Het was ook een prachtig bad.

Verder hebben we nog gewandeld en genoten van de mooie vergezichten. Allemaal gratis maar onbetaalbaar.