dinsdag 13 mei 2014

De Blauwe rakkers en de broekriem

Eindelijk ben ik weer in een wat rustigere periode aanbeland. Vandaag afspraken buitenshuis. En dan hou ik het voorlopig even voor gezien. Het is mijn idee om de weken voor de vakantie nog even grondig het huis door te gaan. Die tijd tussen de meivakantie en de zomervakantie is zomaar voorbij.
En als alles lekker op orde is hoef ik in de zomervakantie niet zoveel te doen.
En écht poetsen is niet mogelijk met drie kinderen om je heen die wat van je vragen. Plus het zonnetje hopelijk die volop schijnt.

Zakelijk gezien hebben we nu 2012 afgesloten en is 2013 ook bijna zover. Ik moet alleen de mappen nog op volgorde maken. Dat wil ik zakelijk bezien ook nog voor de vakantie doen.
Maar we kregen in ieder geval een mooi bedrag terug. En we moesten een suppletie voldoen. Gek is dat je die acceptgiro eerst krijgt en meteen moet betalen.
De teruggave van zorgtoeslag en kind gebonden budget laat schijnbaar ook nog op zich wachten.
Maar ik heb uitzicht op een geldboot. En dat is mooi wat met de voorschotten/ suppletie en de BTW zodat ik 10000 euro heb overgemaakt deze maand. Empty as a pocket dus.

Een mooi moment op kosten en baten weer even naast elkaar te leggen en te komen tot de conclusie dat er ondanks alle ervaring altijd dingen insluipen.
Zoals een abonnement op de krant. Heerlijk, eerlijk is eerlijk daar kan ik blij van worden. Maar overbodig, onze zoon gaat een krantenwijk doen en dan heb ik er één gratis.
Ik kom ook tot de conclusie dat mijn buffertje is opgegaan aan rekeningen voor het huis en dus ook nodig aangevuld moet worden.

Billen bloot dus en iedere cent opschrijven want een buffer is belangrijk, en we zijn nog niet zover dat mijn man op zijn vijftigste met pensioen kan. Vandaar de broekriem aanhalen en hopen op een snelle uitbetaling van de belastingdienst, want dan kunnen er weer heel wat potjes aangezuiverd.
En gevuld.

Wat is de duur van aangifte naar uitbetaling van je teruggaven bij de belasting?