dinsdag 4 december 2012

Zorg vergelijken

De zorgverzekering offerte had ik al een tijdje binnen. maar door de Sint drukte kwam is er niet aan toe. Tot gisteravond toen ik bedacht dat ik wellicht mijn licht kon opsteken.
Vorig jaar toog ik eerst naar de zorgvergelijker vna de consumentenbond. Ik dacht dit jaar eerst maar eens mijn licht op te steken bij independer.nl. Die independer.nl schijnt helemaal niet zo independent te zijn maar ik dacht ik kan het wellicht eens een keer proberen.
Het programma is makkelijker en kan wederom vele euro s besparen. Ik moest eerst nog even uitzoeken of onze oudste zoon komend jaar echt een beugel moet;) Vorig jaar hadden ze het ook al gezegd. Dus had ik een uitgebreidere verzekering mbt tot orthodontie aaangevraagd. Heb ik dit jaar voor malle pietje dat lopen te betalen want alles wat hij kreeg maar geen beugel.
In 2013 zal het heugelijke feit volgens de tandarts wel plaatsvinden. De meneer krijgt een blokbeugel. Kosten 2500 p/j gemiddeld.... Dan loont een aanvullende verzekering behoorlijk.
Voor man moet er een uitgebreide Fysio bijzitten. Dat moest ik ook even navragen.
Ik was in de veronderstelling dat met een verwijzing van het UMCG voldoende was voor levenslange fysiotherapie.. Ik geeft toe ik ben van nature blond.. Maar de fysio verzekerde mij dat we de eerste 20 wel zelf moesten bekostigen. Of in ieder geval de verzekering dan.
Ik zelf moet ook wat uitgebreide dingen bij de tandarts. Als ik tot 750 euro ga dan meot dat betaald kunnen worden. Mijn eigen risico heb ik verhoogd naar 750 euro. We betalen nu 243,98 per mnd als gezin. Ik kan er zeker 20 euro op besparen.

Toevallig zag ik bij independer dat ze ook een vergelijker hadden voor autoverzekeringen en woonverzekeringen.
Op de autoverzekering kan ik 17,50 per maand besparen en op de woonverzekering ruim 12 euro per maand. Wij hebben een tussenpersoon die ik ga vragen om goedkopere verzekeringen. Dan nu, anders stap ik zelf wel over.
Voor de aardigheid ging ik de goedkoopste verzekering vergelijken met de verzekering die we nu hebben in het geval van de autoverzekering. Bij independer stond de autoverzekering van nu bij de tussenpersoon op 50,25 en we betalen er 54,75 voor. Kun je zien wat de mmarge is van dat soort tussenpersoon

Deze week ga ik dit afronden. En afhandelen. Per 13 februari kan ik overstappen met de gas/elektra ik heb keurig mijn standen bijgehouden en verwacht terug.
Daar in een later blogje meer over.

Stappen jullie ook over met de Zorg of andere verzekeringen? En hoeveel heb je daar mee bespaard?