zondag 30 december 2012

De balans opmaken

Een nieuw jaar een nieuwe begroting. In oktober begin ik al met opzeg brieven te maken. Dit jaar waren het een paar. De gids en de krant en beiden waren dat ook nog abonnementen met korting. Voor de financien van de zaak doe ik hetzelfde.
Als ik over kan stappen van energiemaatschappij doe ik dat ook in deze periode mijn jaar loopt omstreeks eind november en begin december af dus dan kan ik weer een goedkopere kiezen. Het gaat nooit zonder slag of stoot. Mijn nieuwe maatschappij heeft alweer afgeschreven maar ik heb de nieuwe jaarrekening van de oude nog niet binnen. Goed opletten dus dat de oude leveranciers niet nogmaals het termijn bedrag afschrijft. Besparing is 16 euro. Ik houd mijn energie en gas verbruik goed bij. Daarom denk ik dat het straks wel weer wat naar beneden kan.

Dan kijk ik naar de zorgverzekeraar als de offerte binnen is inventariseer ik wat we komend jaar mogelijkerwijs nodig zijn aan zorg en breng ik dat in kaart. Ik vergelijk alles en vraag een goedkopere of betere verzekering aan. In dit geval bespaar ik er 26 euro mee.
Dan de hypotheek. Heb ik voor een jaar vastgezet. Daar besparen we ook wat op, maar hoeveel weet ik nog niet precies omdat we door de feestdagen nog geen nieuw bericht hebben ontvangen.

Mijn besparingen op dat gebied izjn:
krant 34 euro
gids 7,50
streekkrant 12
postcode loterij (mannen ding) 11,70
zorgverzekering 26
energie 16'
(thuishotel 10 per jaar)

107,20 per maand en dat kan ik goed gebruiken.

Ons doel is om dit jaar de bedrijfslening helemaal af te lossen. En daarna met ons aflossingsvrije deel te beginnen van onze hypotheek. Maar daar schrijf ik in het nieuwe jaar meer over

Dit jaar was een K#@$^!%!& jaar in financieel opzicht. Vooral omdat er soms niet genoeg was om salaris over te maken. Dat maakt je zo machteloos. Maar we hebben ons er goed doorheen geslagen.
We hebben ons aangepast aan de situatie en ik verwacht dat we komend jaar weer meer kunnen bufferen.
omdat we onze zakelijke kosten tot een minimum hebben beperkt. En we hebben nog genoeg werk!

Een nieuw jaar nieuwe kansen! Ik wens jullie een spetterend nieuwjaar toe !