donderdag 29 november 2012

Sinterklaas voorbereiding

En ooh die voorpret!

Een tijdje geleden kreeg ik een reactie op een blogje. Daarin een verzoek om mee te werken aan programma voor een landelijke zender. Het was dan de bedoeling dat ik tips gaf hoe je goedkoop kadootjes kon maken, of geven.

Ik was natuurlijk behoorlijk laat toen ik dat las, maar heb niet meegedaan. Dit blogje is anoniem en dat moet ook zo blijven. Als je weinig geld hebt of weinig wilt besteden kun je gewoon niet veel of groot materiaal voor je lievelingen kopen. Dat is helemaal niet erg. Daar worden kindjes alleen maar bewuster van. Toch is het op een of andere manier voor veel mensen het beste om liefde in kado s uit te drukken. En als geen ander snap ik dat, ik ken mijn zwakheden. Ik kocht vroeger ook heel veel voor de kinderen of voor anderen of voor het huis of..
Maar het is zoals het is, een pratende babypop wordt na een paar keer in de hoek gesmeten, een playstation 3 is mooi maar zonder red mijn kind het ook best. ( Je kan ook een oude atari computer met een paar bandjes van de kringloop halen. oude televisie erbij. Laten aansluiten door je vader en je bent helemaal oldschool Mario Bros)

Allereerst gaat het bij Sinterklaas om de traditie.
We vertellen het verhaal van de Sint en zijn pieten. Zeg maar hoe het ontstaan is. Dan komt Sint binnen op TV en eten/ drinken wij chocomelk  en eigengemaakte pepernoten.
Iedere dag om stipt zes uur kijken we het Sinterklaas journaal. ik vraag me daarbij a wie daar harder om lachen de kinderen of de ouders, die dubbele laag is onovertroffen.
Bij Sinterklaas horen kadootjes. Natuurlijk maar ook suprises en gedichten. Op school op de peuterspeelzaal en bij oma en opa overal wordt het gevierd. En dat is leuk hoort erbij, maar kan ook wel eens wat onrustig worden vooral voor peuter/kleutertjes.
daarom zetten de kinderen op zaterdag en op woensdag hun schoen totdat de Sint langs komt.
Die komt bij ons niet echt. Zwarte piet klopt op de voordeur en rent dan vlug weer naar de andere deuren.
Dan krijgt de kleinste het eerste pakje. Daarna doen we het Sinterklaas spel. Dat houdt in dat degene die een zes dobbelt een pakje mag pakken. Degene die een drie dobbelt een liedje moet zingen en degene die een 1 gooit nog een keer mag dobbelen.
Als het kado geven voorbij is eten we tezamen kijk maar naar mijn vorige blogje.

Dit jaar hebben wij een budget voor de kinderen van 50 euro per persoon. Ze krijgen ook altijd nog een kado van de opgespaarde spaarkaarten van de plaatselijke super.
Als suprise maak ik iets voor de kinderen. Zo krijgen de kinderen zelf ontworpen bonnen, een boekenlegger voor de mannen klik, verzamelde flesjes en potjes beplakt met masking tape van de a.ction.. ook ben ik citrusfruit aan het drogen voor mijn vriendinnen en moeder dit maak ik ervan.
Op de site kiind vind je veel meer idee├źn.

Verder hebben we wat nuttige kadootjes en veel van de kringloop. Spelletjes, vaasjes en een oude fotocamera. Allemaal voor een prikkie.

Wat is jullie ultieme Sint kado tip?