vrijdag 23 maart 2012

Sokken domino en ziekte

Gistermiddag haalde ik jongste vriendje bij de oppas op en hij was ziek. Wij hebben besloten dat ik nog maar een halve dag door de week ga werken voor het factureren. Het boekhouden doe ik dan op een vaste avond.
Niet ideaal maar het bespaart ruim 100 euro per maand, we hoeven dan ook geen oppas meer voor middelste en dat scheelt 130 euro per maand en dat is precies wat wij betalen voor een maan trein kaart voor onze oudste zoon..
In ieder geval was hij dus ziek en ik stopte hem snel in zijn bedje. Hij was gloeiend heet en ondanks het heerlijke lente weer sliep hij van 13:00 uur t/m 16:00 uur. Hij kwam nog zieker uit zijn bedje gelukkig heeft hij iets appelsap gedronken. Vanochtend had hij al veel meer praatjes. Vanmiddag kwam hij weer met wat koorts uit zijn bed en hij wilde alleen maar op de bank naar Dora kijken.

Nu jongste vriendje ook veel in zijn bedje lag heb ik lekker wat in het huishouden kunnen doen. alles gezogen en gedweild de wc een grote beurt. De was allemaal gesorteerd. Ik deed ook een vreemd klusje sokkendomino, zoals dat hier bij ons heet. Ik weet niet hoe het kan maar de wasmachine eet hier sokken op. Ik had alweer een hele mand vol. Te kleine jongens sokken heb ik naar de buurvrouw gebracht. En ik heb een hele rits kapotte en verwassen sokken kapot geknipt voor poets doek. Er zijn nog een paar enkele sokken die nog een kans krijgen maar dan gaan ze ook.
Het viel me op dat mijn erbij onze oudste zoon en bij mij maar twee enkele sokken waren! Bij man en vooral dochter waren het er wel een stuk of tien.
Ik geloof dat het wel een veelvoorkomend probleem is in het huishouden.

Morgen ga ik ondanks het ziek zijn van zoontje met dochter met de trein naar de grote stad. Ze ontmoet daar een vriendinnetje uit het midden van het land. Ik heb vouchers van de p.ostcodeloterij van iemand gekregen. Altijd als we iets gaan doen kijk ik eerst bij die bonnen of er wat bij zit. Dit keer 25% korting op de rekening bij La.P.lace. Ik dnek zomaar maar dat we getrakteerd worden op appeltaart. De rest gaat natuurlijk gewoon mee van huis.!