Toch kreeg ik twee jaar geleden het boek "Gezond en lekker eten uit de moestuin"van Meta Sandberg.
Het is uitgegeven in Stockholm in 1980.
Ik wil met jullie de volgende tekst delen
AL schrijvend luister ik naar de stemmen uit de radio, het wordt er niet vrolijker op. De broekriem moet nog weer meer worden aangehaald. De etenswaren worden weer duren, maar de lonen zullen de prijsstijgingen niet voldoende kunnen volgen.Hoe moeten werknemers hun hoofd boven water houden? Hoe moeten gezinnen met kinderen rondkomen? Zijn mensen dan niet in staat om zelf iets aan te doen en slaaf van hun gewoontes? Nee toch? Wij kunnen nog altijd vrij kiezen, onze voorkeur uitspreken binnen de perken van ons budget?En laten we eerlijk zijn, heel veel van de boodschappen die in onze boodschappentas belandt is toch volstrekt overbodig, voorziet niet in onze levensbehoeften. Doet eerder het tegenovergestelde.De feestelijke tint van het leven zit toch niet in het nuttigen van chips, zoetigheid en patat maar kan evengoed in een goedbereide maaltijd, het opdienen ervan en de gezelligheid aan tafel genoten worden. Met andere woorden kwaliteit in plaats van kwantiteit! Maar is kwaliteit dan niet duur? Nee, niet altijd- een oud Engels spreekwoord zegt immers "The best things in life are free
Het zou dus zo in 2012 geschreven kunnen zijn.Dit boek beschrijft de smaak en toepassing van veel populaire kruiden uit de tuin. En combineert een groentesoort met kruiden. Het beschrijft uitgebreid het kiemproces. En geeft recepten aan mensen met meer tijd dan geld! (voor de mensen van slowliving)
Ik wil ook een recept met jullie delen! Uit dit boek gebruik ik de pastasaus
Tomatensaus
1/2 kg tomaten
2 uien
1 eetlepel oregano
2 eetlepels gehakte peterselie
Dit alles in de blender mixen
Tomatensaus 2
1 grote ui
1 gepelde knoflookteen
kruidenzout
1 mespunt basilicum
1 eetlepel olijfolie
De gesnipperde uit fruiten in de olijfolie. De tomaten en knoflook toevoegen en kruiden.
20 minuten laten sudderen. (lekkerder dan b.ertoli saus)
Ik kreeg 10 kilo! uien en maak maar eens wat tomatensaus in met gezeefde tomaten.
En om het voorjaar te vieren (ik vond de eerste brandnetels alweer in mijn nog niet omgespitte moestuin)
Voorjaarssoep (zuiverende werking)
Een handvol van de volgende ingredienten
schoongemaakte paardebloem wortels
blaadjes van de berkeboom
blaadjes van de bosaardbei
jonge brandnetels
gehakte bieslook
1 geraspte knoflookteen
1 liter boullion
1 1/2 eetlepel boter
2 eetlepels bloem
4 eetlepels fijngesnipperde ui
Kook de paardebloemwortel gedurende 5/10 minuten in de bouillion. voeg de blaadjes en de knoflook toe en laat het geheel enige minuten doorkoken. Hak het mengsel het liefst met de staafmixer. De soep met de boter en de bloem binden.